menu

Családireceptkönyv.hu

Babapiskótás mézes


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 10
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A mézes lapokhoz:
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
50 g vaj
150 g porcukor
2 evőkanál méz - vegyes virág
5 evőkanál 2,8%-os tej
1 evőkanál kakaópor - holland
12 g sütőpor
400 g búzaliszt (BL55)

A töltelékhez:
0.5 L 2,8%-os tej
5 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 g vaj
200 g porcukor
50 ml rum - barna
1 db vaníliarúd (belseje)

A babapiskótás réteghez:
21 db babapiskóta
400 ml meggylé
2,8%-os tej
rum - barna

Elkészítés:


Elkészítjük a mézes lapokat. A tojást, a vajat, a cukrot, a mézet, a tejet feltesszük főzni és 2 percig főzzük. A tűzről levéve beletesszük a kakaóport, és a sütőporral elkevert lisztet. Ezeket tésztává dolgozzuk. A tésztát elfelezzük, lisztezett deszkán két lapot (kb 30X25 cm-es) nyújtunk belőle. Sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 C fokon kb. 10-15 perc a sütési idő. Most a tölteléket készítjük el. A tejet a liszttel, és egy vaníliarúd belsejével kis hőfokon, állandó keverés mellett pépesre főzzük - addig kell főznünk, míg pépes lesz, és a lisztes íz elmúlik. Ha kész, hagyjuk kihűlni - akár hűtőbe is tehetjük. A vajat, a porcukorral kihabosítjuk és az előbb lefőzött, kihűlt péppel összekeverjük. Ízlés szerint rummal is ízesíthetjük. Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggylevet, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótákat bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyleves tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap. A csokoládét megolvasztjuk. A süti tetejét áthúzzuk a csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Figyelem! Csak másnap szeleteljük mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!

Babapiskótás mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Somlói szelet
Somlói szelet

Első lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a k...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejfölös csodabogár
Tejfölös csodabogár

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rebarbarás süti
Rebarbarás süti

A tojások fehérjét a hideg vízzel keményre verem hozzáadom a tojások sárgáját a forró vizet a porcukrot az olajat a sütőport a vanílíát és a citrom haját legutoljára óvatosan a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás pite
Almás pite

A hozzávalókból tésztát gyúrok, elvágom kétfelé, s az egyik tésztát elsodrom 30 × 40 cm-es tepsi nagyságúra, majd belerakom a kivajazott, lisztezett tepsibe. A töltelékhez az al...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk