A mézes lapokhoz:
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
50 g vaj
150 g porcukor
2 evőkanál méz - vegyes virág
5 evőkanál 2,8%-os tej
1 evőkanál kakaópor - holland
12 g sütőpor
400 g búzaliszt (BL55)
A töltelékhez:
0.5 L 2,8%-os tej
5 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 g vaj
200 g porcukor
50 ml rum - barna
1 db vaníliarúd (belseje)
A babapiskótás réteghez:
21 db babapiskóta
400 ml meggylé
2,8%-os tej
rum - barna
Elkészítjük a mézes lapokat. A tojást, a vajat, a cukrot, a mézet, a tejet feltesszük főzni és 2 percig főzzük. A tűzről levéve beletesszük a kakaóport, és a sütőporral elkevert lisztet. Ezeket tésztává dolgozzuk. A tésztát elfelezzük, lisztezett deszkán két lapot (kb 30X25 cm-es) nyújtunk belőle. Sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 C fokon kb. 10-15 perc a sütési idő. Most a tölteléket készítjük el. A tejet a liszttel, és egy vaníliarúd belsejével kis hőfokon, állandó keverés mellett pépesre főzzük - addig kell főznünk, míg pépes lesz, és a lisztes íz elmúlik. Ha kész, hagyjuk kihűlni - akár hűtőbe is tehetjük. A vajat, a porcukorral kihabosítjuk és az előbb lefőzött, kihűlt péppel összekeverjük. Ízlés szerint rummal is ízesíthetjük. Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggylevet, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótákat bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyleves tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap. A csokoládét megolvasztjuk. A süti tetejét áthúzzuk a csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Figyelem! Csak másnap szeleteljük mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!
Elkészítés: A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját majd a citrom héját és le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy kis-tepsis adag (24 × 36 cm-es tepsim van). A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, vékonyra nyújtjuk úgy, hogy a tepsi oldalára is jusson, kb. a tepsi magasságának a feléig. A tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, olajjal és a vízzel, majd hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, szép simára kikeverjük. A tojások fehérjéből...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. 200 fokon. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű