2 pohár kefír
4 pohár kristálycukor
4 pohár liszt
1 pohár olaj
4 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag fahéjas vaníliás cukor
70 dkg magozott meggy
A hozzávalókat a meggy kivételével egy tálban összeöntjük, és alaposan kikavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kikavart tésztát és megszórjuk a kimagozott meggyel, jól sűrűn:-)
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk
Pohárnak a kefíres műanyag poharat használjuk.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyünk egy meleg tálba fél bögre meleg vizet,szórjuk rá az összemorzsolt élesztőt,majd keverjük el a vízben. Adjuk hozzá a maradék meleg vizet,a cukrot,a tejet,a vajat,a sót és 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék: A fél liter tejet, 4 evőkanál cukrot és a vajat felforraljuk. A tojássárgáját keverjük össze 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és egy kevés tejjel. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű