20 dkg babapiskóta
350 g nutella
25 dkg mascarpone
1 dl rum
10 dkg sárgabaracklekvár
5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
40 dkg barackbefőtt
A barackízt, a rumot, az 1 dl vizet és a barackbefőtt levét összekeverjük, és ebbe mártogatjuk bele a babapiskótákat, melyekkel egy tálat kibélelünk.
A nutellát összekeverjük a mascarpone -val, és megkenjük vele a piskótákat.
Rászórjuk a kockára vágott barackokat, majd a felvert tejszínnel kenjük meg. A tejszínhez keverjük a vaníliás cukrot.
Addig rétegezzük, míg minden hozzávaló el nem fogy (piskóta-krém-barack-tejszín...)
A tetejét megszórjuk a kockára vágott barackkal.
Egy éjszaka hűtőben pihentetjük.
A tejszínt meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot, majd hozzákeverem a tojássárgáját is. A liszthez adom a sót, folytonos keverés közben elkeverem a tojásos tejszínnel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tepsit kivajazzuk, félretesszük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, egyenletesen. A túróhoz hozzáadjuk a tojás sárgákat, a cukrokat, liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket. Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet egy lábasba öntöm, kimérem a vajat és a vízben felolvasztom. Beleszórom a csipet sót és a csipet cukrot is. Felforralom. Miután felforrt közepes lángra kapcsolok és beleke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű