• 6 tojássárgája
• 10 dkg darált dió
• 10 dkg darált mák
• 1/2 csomag sütőpor
• 1 evőkanál méz
• 1 tk. nyírfacukor
Almás réteg:
• 12 alma (idared)
• 1 teáskanál fahéj
• 1/4 citrom leve
• 1 evőkanál méz
Habréteg:
• 6 tojásfehérje
• 1/2 citrom leve
• 1 tk. nyírfacukor
• 5 dkg darált mák
• 25 dkg fekete áfonya
A tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, a mákot, a sütőport, a mézet és a xilitetet, majd alaposan összekeverjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hőálló edényben alacsony lángon állandó keverés mellett megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a fahéjat és a mézet is. A tésztát a tepsibe simítjuk.
A tetején eloszlatjuk a dinsztelt almát. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, a habhoz a tojások fehérjét felverjük a citrom levével és a nyírfacukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a mákot.
A tojásfehérjét a 20 perc elteltével az almaréteg tetejére simítjuk, megszórjuk az áfonyával, majd további 15 percig sütjük.
A desszert melegen és hidegen is egyaránt nagyon ízletes, a hab pedig hidegen sem esik össze.
A fél liter cukrot lábosban megpirítjuk. Amikor már szép aranybarnára olvadt, hozzáöntünk fél liter vizet. Vigyázzunk, mert ilyenkor szuszog, fortyog, köp, mint a vulkánkitörés. Me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://receptneked.hu/edes-sutemenyek/kakaos-kevert-suti/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűTojásokat ketté választom, fehérjét kemény habbá verem ,sárgájához: cukor,rum+vaníliaaroma,margarin,habosra keverem,a tejből picit hozzáadva még habosabbá simábbá dolgozom,aztán me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű