• 6 tojássárgája
• 10 dkg darált dió
• 10 dkg darált mák
• 1/2 csomag sütőpor
• 1 evőkanál méz
• 1 tk. nyírfacukor
Almás réteg:
• 12 alma (idared)
• 1 teáskanál fahéj
• 1/4 citrom leve
• 1 evőkanál méz
Habréteg:
• 6 tojásfehérje
• 1/2 citrom leve
• 1 tk. nyírfacukor
• 5 dkg darált mák
• 25 dkg fekete áfonya
A tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, a mákot, a sütőport, a mézet és a xilitetet, majd alaposan összekeverjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hőálló edényben alacsony lángon állandó keverés mellett megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a fahéjat és a mézet is. A tésztát a tepsibe simítjuk.
A tetején eloszlatjuk a dinsztelt almát. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, a habhoz a tojások fehérjét felverjük a citrom levével és a nyírfacukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a mákot.
A tojásfehérjét a 20 perc elteltével az almaréteg tetejére simítjuk, megszórjuk az áfonyával, majd további 15 percig sütjük.
A desszert melegen és hidegen is egyaránt nagyon ízletes, a hab pedig hidegen sem esik össze.
Az élesztőt kis kanál cukorral langyos tejjel felfuttatom.A tojást a cukorral kikeverem,a margarint felolvasztom.Ha az élesztő felfutott a többi anyaggal együtt a liszthez adjuk és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesKenyérsütőgép Normál (1-es) program kisebb súly közepes szín 3 óra 20 perc alatt készül el a kalács Tehetünk bele mazsolát, vagy a legvégén (mielőtt befejezi a keverést) 2 ev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk a tésztát: a lisztet, sütőport, szalalkálit, porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk. Egy igen lágy tésztát kapunk. Két részre osztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojás fehérjét felvejük a 20 dkg porcukorral ,majd bele a 20 dkg darált dió + 4-5- kanál liszt +1/2 csomag sütőport előmelegitett sütőben tű próbáig sütjük (kb.20 perc) K...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes