• 6 tojássárgája
• 10 dkg darált dió
• 10 dkg darált mák
• 1/2 csomag sütőpor
• 1 evőkanál méz
• 1 tk. nyírfacukor
Almás réteg:
• 12 alma (idared)
• 1 teáskanál fahéj
• 1/4 citrom leve
• 1 evőkanál méz
Habréteg:
• 6 tojásfehérje
• 1/2 citrom leve
• 1 tk. nyírfacukor
• 5 dkg darált mák
• 25 dkg fekete áfonya
A tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, a mákot, a sütőport, a mézet és a xilitetet, majd alaposan összekeverjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hőálló edényben alacsony lángon állandó keverés mellett megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a fahéjat és a mézet is. A tésztát a tepsibe simítjuk.
A tetején eloszlatjuk a dinsztelt almát. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, a habhoz a tojások fehérjét felverjük a citrom levével és a nyírfacukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a mákot.
A tojásfehérjét a 20 perc elteltével az almaréteg tetejére simítjuk, megszórjuk az áfonyával, majd további 15 percig sütjük.
A desszert melegen és hidegen is egyaránt nagyon ízletes, a hab pedig hidegen sem esik össze.
A kekszet elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szoba-hőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk , nyujtható keménységűre gyúrjuk. A masszát 4 egyenlő részre osztjuk, ezeket kell kinyújtani 2-3 mm vastagságúra (kb.45 X 65 cm-es méretűre.) A kinyújtott t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 tojás sargájat a porcukorral + kakaó + víz habosra keverjük hozzáadjuk lisztet + sütőport+ kakaót + a tojások felvert kemény habját Megsütöm ....ha kihült pogácsa szaggatóval...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA cukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaóport. Add hozzá a baracklekvárt és a tojásos masszát, majd az egészet keverd simára. Aká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű