13 dkg tápióka keményítő
8 dkg zöldbanánliszt
5 db nagyobb tojás
2,5 dkg kókuszolaj
Víz
Vagy
15 dkg gesztenyeliszt
2-3 házi tojás
csipet só
2-3 deciliter kókusztej
Ebből a mennyiségből kb. 15 db 24 cm-es palacsintát tudunk sütni. Ízre és állagra nagyon hasonlít a hagyományos palacsintára.
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz. A cél egy hagyományos palacsintához hasonló, folyós állag elérése. Sütés közben is adjunk hozzá folyadékot, ha igényli.
A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk, a gyümölcslét pedig felforrósítjuk. Ha a zselatinlapok megpuhultak, akkor kinyomkodjuk a vizet belőle, és a cukorral együtt elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes tepsit vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy robotgép táljába tesszük, és összedolgozzuk, majd egy órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. A tésztát simára gyúrjuk, és belisztezett deszkán 1/2 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját simára keverjük a porcukorral és a kakaóporral. Fokozatosan adagolva hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük. A tojások fehérjé...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű