4 tojás sárgája+fehérje
25 dkg kritálycukor
1-fél dl víz
1 dl étolaj
25 dkg liszt
fél sütőpor
Máz:
12 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál forróvíz
5 dkg vaj vagy margarin
1.) A tojások sárgáját a cukorral és 1 dl vizzel habosra keverünk. Ha jó sűrű fél dl vizet és az étolajat hozzá keverjük.
2.) A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az előző keverékhez adjuk lazán, óvatosan spatulával kevergetve.
3.) Most következik a sütőpollal elkevert liszt.
4.) Sütőpapirral bélelt tepsibesimítjuk. Alsó-felső sütéssel 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.
Ha kihült tehetünk rá csokimázat.
Elkészítése:
1.) A porcukrot, a kakaót és a forróvizet összekeverjük, majd adunk hozzá vajat. Forrásig melegítjük, hogy sűrű mázt kapjunk.
Rengetegféle módon felhasználhatod: Tepsibe sütve felszeletelve baracklekvárral megkenve csokoládé öntettel. Vagy simán kockázva porcukorral megszórva. Vagy egy részét kakaóval dúsitva foltosra sütve "boci sütinek". Özgerincformában, kuglóf formában vagy tortaalapként.
Szórhatsz rá sütés előtt bármilyen idénygyümölcsöt vagy kompótot, darált v. darabolt diót. Megbízható, sokáig huha, laza szaftos marad, ha marad!
Első lépésben megdarálom a diót. Diós piskóta 4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval és 1/4 teáskanál sütőporral. Kimérek 6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kicsit megpároljuk a felhevített vajon, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a tejszínt, cukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a reszelt citromhéja...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet az átszitált sütőport, A fehérjéből kemény habot verünk. majd ezt is lassan forgassuk hozzá, úgy hogy nehogy össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű