4 tojás sárgája+fehérje
25 dkg kritálycukor
1-fél dl víz
1 dl étolaj
25 dkg liszt
fél sütőpor
Máz:
12 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál forróvíz
5 dkg vaj vagy margarin
1.) A tojások sárgáját a cukorral és 1 dl vizzel habosra keverünk. Ha jó sűrű fél dl vizet és az étolajat hozzá keverjük.
2.) A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az előző keverékhez adjuk lazán, óvatosan spatulával kevergetve.
3.) Most következik a sütőpollal elkevert liszt.
4.) Sütőpapirral bélelt tepsibesimítjuk. Alsó-felső sütéssel 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.
Ha kihült tehetünk rá csokimázat.
Elkészítése:
1.) A porcukrot, a kakaót és a forróvizet összekeverjük, majd adunk hozzá vajat. Forrásig melegítjük, hogy sűrű mázt kapjunk.
Rengetegféle módon felhasználhatod: Tepsibe sütve felszeletelve baracklekvárral megkenve csokoládé öntettel. Vagy simán kockázva porcukorral megszórva. Vagy egy részét kakaóval dúsitva foltosra sütve "boci sütinek". Özgerincformában, kuglóf formában vagy tortaalapként.
Szórhatsz rá sütés előtt bármilyen idénygyümölcsöt vagy kompótot, darált v. darabolt diót. Megbízható, sokáig huha, laza szaftos marad, ha marad!
A vajat keverd ki a cukorral, majd a tojásokkal. A többi hozzávalót is keverd bele, majd a tésztát kanalazd papírral bélelt muffinformákba. 180 fokos sütőben süsd tűpróbáig.
Elkészítési idő:összegyúrni 200 fok, gombócok, 12 perc
Elkészítési idő:A kihűlt piskótát kockákra vágtam, majd mázba és kókusz reszelékbe forgattam
Elkészítési idő: