4 tojás sárgája+fehérje
25 dkg kritálycukor
1-fél dl víz
1 dl étolaj
25 dkg liszt
fél sütőpor
Máz:
12 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál forróvíz
5 dkg vaj vagy margarin
1.) A tojások sárgáját a cukorral és 1 dl vizzel habosra keverünk. Ha jó sűrű fél dl vizet és az étolajat hozzá keverjük.
2.) A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az előző keverékhez adjuk lazán, óvatosan spatulával kevergetve.
3.) Most következik a sütőpollal elkevert liszt.
4.) Sütőpapirral bélelt tepsibesimítjuk. Alsó-felső sütéssel 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.
Ha kihült tehetünk rá csokimázat.
Elkészítése:
1.) A porcukrot, a kakaót és a forróvizet összekeverjük, majd adunk hozzá vajat. Forrásig melegítjük, hogy sűrű mázt kapjunk.
Rengetegféle módon felhasználhatod: Tepsibe sütve felszeletelve baracklekvárral megkenve csokoládé öntettel. Vagy simán kockázva porcukorral megszórva. Vagy egy részét kakaóval dúsitva foltosra sütve "boci sütinek". Özgerincformában, kuglóf formában vagy tortaalapként.
Szórhatsz rá sütés előtt bármilyen idénygyümölcsöt vagy kompótot, darált v. darabolt diót. Megbízható, sokáig huha, laza szaftos marad, ha marad!
1. Az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan kikeverjük. 2. Hozzáadjuk az olajat, majd a tejet, végül a sütőporos lisztet is, és az egészet csomómentesre keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt cukros tejben futtatjuk. A vajat összedolgozzuk a lisztel,sóval ,tojással,cukorral és az élesztővel. Egy könnyű, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Kelesztjük kb 1 órát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! A tejben elkeverjük a lis...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tejet a vízzel, a cukorral és a citrom héjával felforraljuk és beletesszük a rizst, és puhára főzzük. A tojások sárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Közék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű