Hozzávalók az alsó réteghez:
3 alma
20 dkg vaníliás keksz
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
A középső réteghez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg jó minőségű csokoládé
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem és az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. A két sárga lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjét félkeményre verjük. A verést továbbra is folytatva hozzáadjuk az édesítőt. Amikor a hab keménnyé válik óvatosan hozzáforgatjuk a nyílgyökérliszttel elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, tejet és a tojásokat keverjük csomómentesre a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. 2. Egy 40x40 cm-es tepsit vékonyan kenjünk ki zsírral, és a kapott palacsint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást összemixeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliás cukrot. A csokit megolvasztjuk a Ramaval együtt, majd beleöntjük a cukros tojásba, és összemixeljük. Ehhez apránké...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: Könnyű