Hozzávalók az alsó réteghez:
3 alma
20 dkg vaníliás keksz
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
A középső réteghez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg jó minőségű csokoládé
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük.
A vajat megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. 2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük. 3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, majd a búzadarát, a sütőport, végül a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral kikeverjük. Beletesszük az összes többi hozzávalót, majd alaposan eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy fagyis kanál segítségével gombócokat for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat szétnyomkodok villával pépesre,hozzá teszem a vaníliás cukrot, a porcukrot és a daráltkekszet. Jól összegyúrom. Golyókat formázok és meghempergetem kókuszresze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és vajzsírt, és 80 ml jéghideg vizet. Konyhagéppel sima tésztává dolgozzuk. Lisztezett munkalapon...
Elkészítési idő: 20 + 20 perc Nehézség: Közepes