Tepsi: 35x30
25 dkg. liszt,
15 dkg. margarin,
2 db. tojás sárgája,
8 dkg. cukor,
pici só,
Töltelék:
1 kg. túró,
2 kis db. tejföl-/300 gr./
1 cs. vaníliás főzős puding,
6 db. tojás sárgája,
kb. 13 dkg porcukor-kóstolás,
1 db. citrom reszelt héja,
10 dkg. mazsola.
Tetejére:
A tojások fehérje 8 db,
24 dkg. porcukor.
A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát majd, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben elősütjük.
A töltelékhez valókat robotgéppel összekeverjük, beletesszük a pudingport is és rásímítjuk az elősütött tésztánkra és most már majdnem készre sütjük. A tojáshabot keményre verjük a porcukorral és rákenjük a túrós linzerünkre, amit én egy villával megcsíkoztam. Most már csak annyi ideig szárítjuk alacsony hőfokon míg a hab is szépen rápirul.
Vizes késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok.
A hozzávalókat összegyúrom, kóstolom elég édes -e ,majd sodrófával kinyújtom kb 3-5 mm vastagságúra , tetszőleg szaggatóval szaggatom .Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyez...
Elkészítési idő:Az alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. (18 cm-es formát használtam, kibéleltem sütőpapírral) Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A krém...
Elkészítési idő: 1A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsi...
Elkészítési idő: