Tepsi: 35x30
25 dkg. liszt,
15 dkg. margarin,
2 db. tojás sárgája,
8 dkg. cukor,
pici só,
Töltelék:
1 kg. túró,
2 kis db. tejföl-/300 gr./
1 cs. vaníliás főzős puding,
6 db. tojás sárgája,
kb. 13 dkg porcukor-kóstolás,
1 db. citrom reszelt héja,
10 dkg. mazsola.
Tetejére:
A tojások fehérje 8 db,
24 dkg. porcukor.
A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát majd, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben elősütjük.
A töltelékhez valókat robotgéppel összekeverjük, beletesszük a pudingport is és rásímítjuk az elősütött tésztánkra és most már majdnem készre sütjük. A tojáshabot keményre verjük a porcukorral és rákenjük a túrós linzerünkre, amit én egy villával megcsíkoztam. Most már csak annyi ideig szárítjuk alacsony hőfokon míg a hab is szépen rápirul.
Vizes késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott, de nem meleg margarinnal, feltekerjük, mint a roládokat Ezután 2 órára hűtőszekrénybe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancslét a mézzel felforraljuk, beletesszük a zselatint, habverővel összekeverjük, 3 percig forraljuk. szaloncukorformába tesszük, de jó a jégkocka tartó is Tepsibe is te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk, kikeverjük, majd kanállal a forró olajban szaggatjuk. (Vigyázat nagyon gyorsan sül!) Ha megfelelően bőséges olajban sütjük (legalább félig ellepi a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt. A legjobb eredmény érdekében átpasszírozhatjuk a túrót, ettől még krémesebb lesz a végeredmény. De ezt a lépést ki is hagyhatjuk. A tojásokat kikeve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes