A tészta úgy körülbelül ! Tálba teszek egy kis doboz tejfölt ,hozzá egy egész tojást ,10 dkg zsírt ,8- 10 csapott evőkanál k cukrot ,pici sót 1 citrom reszelt héját jól elkeverem őket ! Majd hozzá adok annyi lisztet amennyit fel vesz 1 sütőport teszek a liszthez (könnyen gyúrható legyen) ! Az almát le reszelem ,ki nyomkodom és erős lángon pici cukorral állandó keverés mellett meg dinsztelem ,zsiradékot nem teszek hozzá ! Amikor kész akkor keverek bele fahéjat ! A túrót villával áttöröm,édesítem és tojást adok hozzá. Jól kikeverem. Ketté osztom a tésztát ,az egyik felét ki nyújtom tepsi nagyságúra rá teszem a kihűlt töltelékek ,be fedem a másik lappal ,meg kenem egy felvert tojással és villával meg szurkálom ,zsírozott tepsiben sütöm !
A szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a v...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesForraljuk fel a tejet a cukorral, majd a tűzről félrehúzva kevergetve olvasszuk fel benne a vajat. Ezután belekeverjük a kakaóport és a rumot. Mehet bele a darált és tördelt keks...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdjük: a vajat habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a sűrített tejet. Kézi robotgépet használtam. A puha margarint, tojást, diót, lisztet, kakaót, porcukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a tésztát, és pihenni hagyjuk. A cukorszirupot a hozzávalókkal (fahéj, szegfűszeg stb.) felforraljuk, alacsony hőn 5 percig főzzük. Kivesszük a fahéjat és szegfűszeget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű