50 dkg liszt
3 dl tej
3 ek olaj
1 tojás
2,5 dkg élesztő
2 - 3 ek cukor
1 kk. só
Töltelék:
50 dkg túró
csipet só
2 ek. búzadara
4 ek. porcukor
2 tojássárgája
2 tojásfehérjehab
citromhéj
Tetejét lekenni: + 1 tojás
Dísz: porcukor
A hozzávalókat összedolgozni. Keleszteni, duplára ,30 perc,
12 - 14 egyforma darabra osztani,gömbölyíteni, 10 perc pihi,
2- 3 mm vékonyra nyújtani. Kb. 15- 18 cm körökre nyújtani , ,Mindegyiket bevágni, /12,3,6, és 9 óránál /Közepébe tölteléket tenni.Szembe két vágást behajtani,másik kettőt ráhajtani.lekenni, 30 percig pihentetni, tojással lekenni.180-200 fokon kb. 30 percig sütni.
Tölteléket összekeverni, belekeverni a felvert fehérjét.
A vajat keverd ki a cukorral, a tojásokkal, a rummal, majd adagold hozzá részletekben a tejet. Szitáld bele a sütőporos, sós lisztet, és dolgozd a masszát csomómentesre. A gofrisü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször összekeverem a szárazanyagokat, valamint az aszkorbinsavat, szódabikarbónát és a pici sót. Ezután beleütöm szárazanyagok közé a két tojást és hozzá keverem a zsírt is. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, majd hozzákockázzuk a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, majd egy 18 cm átmérő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű