♥ TÉSZTA
30 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojássárgája
fél tk. reszelt narancshéj
fél narancs leve
50 ml tej
♥ TÖLTELÉK:
2 tojásfehérje
10 dkg vaj
15 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
fél tasak sütőpor
♥ TETEJÉRE :
16 dkg étcsokoládé
2 teáskanál vaj
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tesszük és belenyomkodjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A vajat a cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport. Végül beleforgatjuk a a kemény habot. A tölteléket a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A tölteléket beborítjuk a másik tésztalappal. A sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.
1.) Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az eritrittel krémesre keverjük, míg ki nem fehéredik. A fehérjékből kemény habot verünk. Végül a sárgáját, a f...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint és elkezdjük összemorzsolni. 2. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot. 3. Ezután a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. A hat részből kettőből egyenlő nagyságú lapokat sütünk. A másik négyet ugyan akkorára nyújtjuk ki m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes