A tésztához:
6 tojás
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
1 tasak sütőpor
A habhoz:
6 dl növényi habtejszín
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tasak habfix
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a tojássárgájával, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. A habot óvatosan beleforgatjuk és kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 40 percen át. Közben a tejszínt felverjük, belekeverjük a habfixet, a cukrot, a kakaóport. Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, hozzáadjuk a habhoz. Mikor a tészta kihűlt a tetejére halmozzuk a habot és lehűtjük, ezt követően szeletelhetjük is.
Mindent hozzávalót robotgéppel összedolgozunk és vajazott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütünk. Porcukorral megszórva, vagy lekvárral megkenve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűGépi habverővel habosra keverjük a tojássárgáját cukorral. Belecsurgatjuk az olvasztott, de nem meleg margarint. Tovább keverjük 1-2 percig. Összekeverjük a lisztet sütőporral és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHa ezzel megvagy akkor,adhatunk még a tésztához diót, mazsolát,fahéjat,kandirozot gyümit,és a fantáziád szabhat csak határt,hogy mi kerüljön bele. Az egészet jol elkeverjük /de o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájat tíz deka finomliszttel összegyúrjuk. A hatvan deka lisztet nagyobb tálba borítjuk, beleborítjuk a langyos vizet, a tojást, az ecetet, a kristálycukrot, a tejfölt, és az egé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz