35-50 dkg keksz
2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
20 dkg cukor
2-3 dl tejszín
A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.
Csokoládé máz:
3 ek. kakaópor
3 ek. olvasztott vaj
3-5 ek cukor
1-1,5 dl tej
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!Egy jénai tálat beborítunk a keksszel.Erre rákenjük a krém egyik felét.Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém, és végül keksz.Máz készítése: Az olvasztott vajba beletesszük a többi hozzávalót. folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, és ha már kicsit besűrűsödött le is zárhatjuk.Az elkészült süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
Extra tipp: ha szeretjük az intenzívebb vaníliás ízt, tegyünk a krémbe 2 zacskó vaníliás cukrot.
A tésztához a lisztet a margarinnal vagy a vajjal/zsírral elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd let...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez hámozzuk meg és reszeljük le a 2 kg almát. Kicsit nyomkodjuk ki a levét.Tegyünk bele kb. 2 kávéskanál fahéjat, izlés szerint cukrot, darált diót, mazsolát. Kicsit meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet dagasztó tálba tesszük, a közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a porcukrot, amire rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meglangyosított tejet. Hagyjuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a porcukorral, vaníliás cukorral, vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a hideg tejet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a tésztába keverjük, végül beletessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű