• 3 tojás
• 120 g fehér csokoládé (vagy étcsokoládé)
• 120 g sótlan krémsajt
Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe. Ezalatt az idő alatt a fehér csokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot és a tojássárgáját, majd keverjük jó alaposan össze. Vegyük ki a fehérjét a hűtőből és verjük kemény habbá. Végül keverjük össze a két keveréket. Egy 15 cm átmérőjű tepsi alját kenjük meg egy kevés olajjal és öntsük bele a keverékünket. Mozgassuk meg többször is, hogy távozni tudjon a levegő a tésztából.
Egy nagy méretű tepsi közepébe helyezzük a kis tepsit és a nagyobbat öntsük fel vízzel (lásd. videó). 15 percen át 170 fokon, majd újabb 15 percig 160 fokon süssük, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk bent további 15 percre.
Végül vegyük ki a sütőből, várjuk meg amíg kihűl, szórjunk rá porcukrot és kész.
A cérnametéltet enyhén sós vízben főzd ki egy-két perc alatt, majd szűrd le, és keverd össze egy evőkanál olvasztott vajjal. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját dolgozd habosra a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, és a fehérje kivételével a tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük. Felverjük habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos módon elkészítünk egy piskótát 6 tojásból: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük fokozatosan hozzáadva a cukrot, ezután a habhoz keverjük a tojássárgákat, végül pedig n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszeket aprítógépben finom szemcséjűre őröljük. (A töltelékkel együtt.) Hozzákeverjük a mascarponét. Majd a masszából 10 db golyócskát gyúrunk. Amíg vízgőz fölött megolvaszt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű