Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács - Gyereketetős (cukorkás)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 bögre liszt (500 gr)

1 bögre porcukor (100 gr)

15 dkg Ráma (de én vajat használok)

fél bögre méz

1 tojás

fél zacskó sütőpor

egy evőkanál mézessütemény fűszerkeverék (én a Kotányira esküszöm)

Elkészítés:


A hozzávalókkal semmi teendő – egyedül a vajat szoktam apróra vágni hozzá. Mindent belerakok a robotgépbe, és összekeverem. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.

A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.

A cukorkár a sütés ELŐTT nyomtuk bele. Igazi m&m, ez bírja a sütést, nem olvad meg a cukormáz rajta!

Tepsire tesszük, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Sőt, figyeljétek az első adagot, hiába ír a könyv 10 percet, nálam pontosan 8 perc múlva készül el!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Ischler  (a legfinomabb)
Ischler (a legfinomabb)

Hozzávalókat hidegen összegyúrjuk. Kiszaggatjuk. Sütés 8-12 perc 180 fokon. Kihűlés után tölteni ízlés szerinti lekvárral, pihentetni, majd csokimázba mártani. Csokimáz: Egyszerr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répatorta
Répatorta

Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük, beletesszük a mézet, a sütőport, a mazsolát, a sót, és jól összekeverjük. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, ás h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
csupa csokis maffin
csupa csokis maffin

Összekeverem,formába rakom,közepébe tettem eper lekvárt,180 fokon kb 20 percig sütöttem.

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk