4 bögre liszt (500 gr)
1 bögre porcukor (100 gr)
15 dkg Ráma (de én vajat használok)
fél bögre méz
1 tojás
fél zacskó sütőpor
egy evőkanál mézessütemény fűszerkeverék (én a Kotányira esküszöm)
A hozzávalókkal semmi teendő – egyedül a vajat szoktam apróra vágni hozzá. Mindent belerakok a robotgépbe, és összekeverem. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.
A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.
A cukorkár a sütés ELŐTT nyomtuk bele. Igazi m&m, ez bírja a sütést, nem olvad meg a cukormáz rajta!
Tepsire tesszük, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Sőt, figyeljétek az első adagot, hiába ír a könyv 10 percet, nálam pontosan 8 perc múlva készül el!
tojást az édesítővel habosra kevertem, 2-3 percig, majd az olvasztott kókusz olajat is hozzáadtam, ezzel is simára kevertem. A citromlevet, a citromhéjat és a vaníliarúd kikapart...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a vajat, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük, lassú tűzön felforraljuk. Amikor kezd szirupossá válni, levesszük a tűzhelyről és pár percig hagyjuk hűlni. A darált...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat kettéválasztom a fehérjét el kezdem habbá verni ha félig felvertük akkor hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,lejeb veszem a robotgépet és a sárgáját e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű