4 bögre liszt (500 gr)
1 bögre porcukor (100 gr)
15 dkg Ráma (de én vajat használok)
fél bögre méz
1 tojás
fél zacskó sütőpor
egy evőkanál mézessütemény fűszerkeverék (én a Kotányira esküszöm)
A hozzávalókkal semmi teendő – egyedül a vajat szoktam apróra vágni hozzá. Mindent belerakok a robotgépbe, és összekeverem. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.
A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.
A cukorkár a sütés ELŐTT nyomtuk bele. Igazi m&m, ez bírja a sütést, nem olvad meg a cukormáz rajta!
Tepsire tesszük, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Sőt, figyeljétek az első adagot, hiába ír a könyv 10 percet, nálam pontosan 8 perc múlva készül el!
A rizst háromszoros mennyiségű vízben felteszem főni. Hosszában kettévágom a vaníliarudat, és a rizstejben felfőzöm. Forralás után leveszem a tűzről, és lefedve hűlésig hagyom, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. 4 dl.tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk,hozzáadjuk a pudingot,majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral és a margarinnal kikeverjük. Hozzáadunk 35 dkg lisztet, sütőport, kb. 1 pohár tejet, és a citrom héját. Jól kidolgozzuk és zsírozott, lisztezett tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral, tejföllel krémesre keverjük. A lisztet, sütőport, fahéjat, darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük. A tészta masszát két részre osztjuk. A teps...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes