60 dkg liszt, 25 dkg.porcokor, 2 nagyobb tojás, 5 ek. kanál olvasztott méz, én csak az övegből öntöm, 3 ek. olaj, fél kocka ráma, 1 kávés k. laposan, só, 1kk, púpos szegfűszeg, 1 kk. púpos fahéj, 1 kk. púpos szódabikarbóna, eggy nagyobb diónyi zsír.
Jobb előtte való nap begyúrni hidegre tenni, de nem hűtőbe mert megvizesedik, hirtelen kell sütni, pár perc alatt , ne szárítsuk ki.
Ha megsült,rögtön puha, de fűtetlen hideg szobába puhul, meleg hejen tárolva ropogósodik. Jó karácsonyi sütögetést mindenkinek.
A tojássárgáját az olajjal, 2 kanál cukorral, a citrom levével és a vízzel habosra kikeverem. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd a két masszát óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a tejföl kivételével elmorzsoljuk, majd a tejföllel együtt néhány gyors mozdulattal tésztává gyúrjuk össze. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órár...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rizsből, 2 evőkanál cukorból, vaníliás cukorból, sóból 1 l tejjel tejberizst főzünk. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megmosott mazsolát is, és az egészet teljesen ki...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűFür den Rührteig Sahne in eine Rührschüssel gießen. Einen Sahnebecher ausspülen, trocknen und als Messbecher weiterverwenden. Zucker, Vanillezucker und Zitronenschale zur Sahnegeb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű