60 dkg liszt, 25 dkg.porcokor, 2 nagyobb tojás, 5 ek. kanál olvasztott méz, én csak az övegből öntöm, 3 ek. olaj, fél kocka ráma, 1 kávés k. laposan, só, 1kk, púpos szegfűszeg, 1 kk. púpos fahéj, 1 kk. púpos szódabikarbóna, eggy nagyobb diónyi zsír.
Jobb előtte való nap begyúrni hidegre tenni, de nem hűtőbe mert megvizesedik, hirtelen kell sütni, pár perc alatt , ne szárítsuk ki.
Ha megsült,rögtön puha, de fűtetlen hideg szobába puhul, meleg hejen tárolva ropogósodik. Jó karácsonyi sütögetést mindenkinek.
◾️Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. ◾️A sütőt előmelegítjük légkeveréses módban 175 °C-ra. ◾️A tojást enyhén felverjük, hozzáöntjük a kávét, belekeverjük a vajat is. ◾️A lisz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tejből, pudingporból és egy kevés cukorral pudingot főzünk. Félretesszük, hagyjuk kihűlni. A habtejszínt kemény habbá verjük egy kis cukorral és a habfixálóval. A kihűlt pudingo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.Elkészítés:a befőttlé felében elkeverjük langyosan a zselatint(főzni nem szabad)majd hozzáadjuk a többi befőtt levet+a mézet és citromlevet.Kicsit hűl és a vízzel kiöblített szili...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a a fehérjék keményre felvert habját. Egy közepes tepsit sütőpapírral...
Elkészítési idő: 2ora Nehézség: Közepes