6 tojás
6 ek (12 dkg) kristálycukor
6 ek víz
8 ek (14 dkg) finomliszt
1.A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
2.A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk.
3.Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
4.Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba! (Itt piskótatekercsnek készült, így sütőpapírral bélelt gáztepsiben sült a piskóta.)
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 350 Ft
sütési idő: 13 perc
A hozzávalókat összekeverjük, majd kivajazott, lisztezett, kb 22*36 cm-es tepsibe öntjük és 170-180 fokon tűpróbáig sütjük (kb 30 percig). Kihűlés után szeleteljük és porcukrozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a tésztához elmorzsoljuk a vajat a sót és a lisztet, majd a hideg tejjel összekeverjük a cukrot/eritritet, hozzáadjuk az élesztőt, egy egy egész tojással az egészet síma tésztáv...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral. 2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 dkg zsír ,3 ek rétes lisztből világos rántást készítünk hülni hagyom 30 dkg rétes liszt ,2dcl tejföl,pici só 1 tojásból könnyű lágy tésztát készítek mikor kész a tészta vé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű