6 tojás
6 ek (12 dkg) kristálycukor
6 ek víz
8 ek (14 dkg) finomliszt
1.A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
2.A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk.
3.Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
4.Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba! (Itt piskótatekercsnek készült, így sütőpapírral bélelt gáztepsiben sült a piskóta.)
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 350 Ft
sütési idő: 13 perc
A lisztet, mákot, édesítőt, sütőport összekeverjük. A tojást, joghurtot, olajat, aromát kézi habverővel elkeverjük, beleöntjük a lisztes-mákos keveréket, végül a reszelt almát. For...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze keverem a nem folyékony hozzávalókat . Hozzá keverem a tojássárgáját, a tejet, majd az olajat. Hozzá adom óvatosan a tojásfehérje habot. Én egy merő kanállal öntök a kiolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót tálba tettem, villávalal áttörtem, hozzáadtam a rizsdarát, a reszelt citromhéjat és, csipet sót és két tojás sárgáját, majd az egészet alaposan összekevertem. Hagytam egy ó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű