Családireceptkönyv.hu

Almás piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



250 g alma (hámozott, reszelt)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
125 g kristálycukor
125 g búzaliszt (BL55)
7 g sütőpor
0.5 teáskanál fahéj (őrölt)

Elkészítés:


A meghámozott almákat egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy robotgép segítségével a tojásokat habosra keverjük a cukorral.

Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd rövid ideig tovább keverjük.

A reszelt almából kinyomkodjuk a nedvességet, majd a masszához keverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. A tepsi mérete nálam 28x19 cm-es 7 cm magas.

Előmelegített, hőlég keveréses, 180 C fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A kész süteményről levesszük a sütőpapírt, majd tetszés szerint felszeleteljük. Az alma miatt a tészta valamivel nehezebb és szaftosabb egy megszokott piskótánál. Nem kell megijedni, nem nyers.

Porcukorral megszórva tálalhatjuk az almás piskótát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Apróséf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokis piskótarolád
Csokis piskótarolád

Előmelegítjük a sütőt, 190 Celsius fokra, és sütőpapírt terítünk a sütőlapra. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, minél kevésbé hideget, annál jobb. Ezután két részletben, hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi puding
Házi puding

Egy az egyben olyan, mint a zacskós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer lemon curddel
Linzer lemon curddel

Kis lábosban, kézi habverővel, a vaj kivételével összekeverjük a lemon curd hozzávalóit, és takaréklángon besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és hűlni hagyjuk. Akit z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Batoane cu mac
Batoane cu mac

Eu am preferat varianta cea mai comoda, a folosit masina de paine pentru framantat. Daca nu aveti masina de paine puneti intr-un bol faina, zaharul, sarea si drojdia apoi adaugati...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk