menu

Családireceptkönyv.hu

Almás piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



250 g alma (hámozott, reszelt)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
125 g kristálycukor
125 g búzaliszt (BL55)
7 g sütőpor
0.5 teáskanál fahéj (őrölt)

Elkészítés:


A meghámozott almákat egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy robotgép segítségével a tojásokat habosra keverjük a cukorral.

Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd rövid ideig tovább keverjük.

A reszelt almából kinyomkodjuk a nedvességet, majd a masszához keverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. A tepsi mérete nálam 28x19 cm-es 7 cm magas.

Előmelegített, hőlég keveréses, 180 C fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A kész süteményről levesszük a sütőpapírt, majd tetszés szerint felszeleteljük. Az alma miatt a tészta valamivel nehezebb és szaftosabb egy megszokott piskótánál. Nem kell megijedni, nem nyers.

Porcukorral megszórva tálalhatjuk az almás piskótát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Apróséf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliapudingos csiga
Vaníliapudingos csiga

Elkészítés A tejből mérjünk ki 100 ml mennyiséget, 1 ek. cukrot, és futtassuk fel az élesztőt. Majd a többi hozzávalóval gyúrjunk lágy tésztát. Ez annyira lágy, hogy nem is igénye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Boszorkány máglya
Boszorkány máglya

A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Forrázott kefires palacsinta
Forrázott kefires palacsinta

1.Elektromos habverővel felverjük a tojást a sóval jó habosra, lassan hozzáadagoljuk a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítjuk. 2.Egy mélyebb edénybe szitáljuk a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Meggyes kakaós citrommázas kocka
Meggyes kakaós citrommázas kocka

A hozzávalókat összekeverjük és ebből piskótát sütünk. Miután kihűlt a jól kikevert citrommázat rákenjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk