250 g alma (hámozott, reszelt)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
125 g kristálycukor
125 g búzaliszt (BL55)
7 g sütőpor
0.5 teáskanál fahéj (őrölt)
A meghámozott almákat egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy robotgép segítségével a tojásokat habosra keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd rövid ideig tovább keverjük.
A reszelt almából kinyomkodjuk a nedvességet, majd a masszához keverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. A tepsi mérete nálam 28x19 cm-es 7 cm magas.
Előmelegített, hőlég keveréses, 180 C fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A kész süteményről levesszük a sütőpapírt, majd tetszés szerint felszeleteljük. Az alma miatt a tészta valamivel nehezebb és szaftosabb egy megszokott piskótánál. Nem kell megijedni, nem nyers.
Porcukorral megszórva tálalhatjuk az almás piskótát.
Apróséf
Grease and line a 10cm x 20cm (4×8-in) loaf pan with aluminium foil. Preheat oven to 180C/350F. To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, hogy teljesen egynemű állaga legyen (2-3 perc)....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz 5 dl tejből kiveszel vagy 6 evőkanállal amit a cukorral, vaníliás cukorral, a pudingporral s a tojások sárgájával simára dolgozod. A többi tejet felforralod és ezt a keveréket b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pitesütőt kivajazzuk. A gyümölcsöt a cukrot és a pudingport összekeverjük és a formába szórjuk. A sütőt 180-190 fokra előmelegítjük. A lisztet, sütőport, cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű