menu

Családireceptkönyv.hu

Almás piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



250 g alma (hámozott, reszelt)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
125 g kristálycukor
125 g búzaliszt (BL55)
7 g sütőpor
0.5 teáskanál fahéj (őrölt)

Elkészítés:


A meghámozott almákat egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy robotgép segítségével a tojásokat habosra keverjük a cukorral.

Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd rövid ideig tovább keverjük.

A reszelt almából kinyomkodjuk a nedvességet, majd a masszához keverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. A tepsi mérete nálam 28x19 cm-es 7 cm magas.

Előmelegített, hőlég keveréses, 180 C fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A kész süteményről levesszük a sütőpapírt, majd tetszés szerint felszeleteljük. Az alma miatt a tészta valamivel nehezebb és szaftosabb egy megszokott piskótánál. Nem kell megijedni, nem nyers.

Porcukorral megszórva tálalhatjuk az almás piskótát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Apróséf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Márti
Brownie Butter Cake
Brownie Butter Cake

Grease and line a 10cm x 20cm (4×8-in) loaf pan with aluminium foil. Preheat oven to 180C/350F. To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Citromos keksz 2.
Citromos keksz 2.

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, hogy teljesen egynemű állaga legyen (2-3 perc)....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gesztenyés krémes (sütés nélkül)
Avatar Nagy Magdolna Kedvelnék
Gesztenyés krémes (sütés nélkül)

Az 5 dl tejből kiveszel vagy 6 evőkanállal amit a cukorral, vaníliás cukorral, a pudingporral s a tojások sárgájával simára dolgozod. A többi tejet felforralod és ezt a keveréket b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Meggyes Cobbler
Meggyes Cobbler

A pitesütőt kivajazzuk. A gyümölcsöt a cukrot és a pudingport összekeverjük és a formába szórjuk. A sütőt 180-190 fokra előmelegítjük. A lisztet, sütőport, cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk