20 dkg vaj
1 tojás
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
A mázhoz
1 tojás fehérje
2-4 csepp citromlé
10-15 dkg porcukor
A vajat elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Cipóvá gyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára.
Addig kibélelünk egy tepsit sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra kinyújtjuk. Szaggasunk ki csillagformákat vagy,amilyet akarunk sütni és díszíteni. A közepét egy kisebb kerek formával vágjuk ki, ha fel szeretnénk akasztani a fára vagy lekvárt akarunk bele tölteni .
Tegyük a tepsibe és 8-10 perc alatt süssük meg.
A mázhoz a tojásfehérjét verjük fel és csepegtessünk bele citromot és szitáljuk hozzá a porcukrot.Akkor jó, ha jól kenhető és nem folyik.
Ezzel lehet díszíteni a kihűlt kekszeket.
Lehet szép színes mázat is rátenni és erre a tojásos díszítést.
Most sima zselét készítettem zseléporból és azzal kentem vékonyan meg és ilyen szép csillogós lett. Jól mutat rajta a fehér.
Lehet lekvárral is megkenni és összeragasztani 2 db sütit.
Mogyorókrémmel is ragasztottam. Nagyon finom és sokáig el áll.
A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot , végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát pár órával előbb gyúrjuk meg. J...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapok hozzávalóit tejföllel összegyúrjuk és 3 lapba sütjük. A töltelék hozzávalóit összeállítjuk és a lapok közé töltjük. A tetejét tortabevonóval bevonjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát langyos vízben beáztatjuk. A tésztát lobogó-forró, sós vízben megfőzzük (kb. 2-3 perc), majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Elkeverjük a vajjal (a vajat előre felolvasztha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután kidíszítjük a tetejét a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű