20 dkg vaj
1 tojás
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
A mázhoz
1 tojás fehérje
2-4 csepp citromlé
10-15 dkg porcukor
A vajat elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Cipóvá gyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára.
Addig kibélelünk egy tepsit sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra kinyújtjuk. Szaggasunk ki csillagformákat vagy,amilyet akarunk sütni és díszíteni. A közepét egy kisebb kerek formával vágjuk ki, ha fel szeretnénk akasztani a fára vagy lekvárt akarunk bele tölteni .
Tegyük a tepsibe és 8-10 perc alatt süssük meg.
A mázhoz a tojásfehérjét verjük fel és csepegtessünk bele citromot és szitáljuk hozzá a porcukrot.Akkor jó, ha jól kenhető és nem folyik.
Ezzel lehet díszíteni a kihűlt kekszeket.
Lehet szép színes mázat is rátenni és erre a tojásos díszítést.
Most sima zselét készítettem zseléporból és azzal kentem vékonyan meg és ilyen szép csillogós lett. Jól mutat rajta a fehér.
Lehet lekvárral is megkenni és összeragasztani 2 db sütit.
Mogyorókrémmel is ragasztottam. Nagyon finom és sokáig el áll.
A porcukrot, margarint, kakaót, vizet, és a zseletint hőálló tálba tesszük, és kevergetve összefőzzük. Levesszük a tűzről, és beletesszük a tejport. Gyorsan összedolgozzuk, mert...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVeszek két tálat. Az egyikben összekeverem a száraz, a másikban habverő segítségével pedig a nedves hozzávalókat. Ha ezzel megvagyok, a száraz egyveleget két részletben hozzá ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a tejet a lisztet a sütőport és az olvasztott vajat. Végül öntsük hozzá a meggylét. Végül adjuk hozzá a mákot és a kimagozott megg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat lereszeljük. A tojásokat a nyírfacukorral habosra verjük. A darált diót, a rizslisztet, a sót, a szódabikarbónát a fahéjjal összekeverjük, majd hozzáöntjük a tojáshoz....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű