50 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 4 dkg élesztő, 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 2,5 dl tej, 1,5 dl olaj, só
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a tojást, az élesztős tejet és az olajat egy tálba öntjük, kevés sót adunk hozzá és jól összegyúrjuk a tésztát. Miután meggyúrtuk, lisztezett felületen kinyújtjuk és dióval, mákkal, kakaóval töltjük ízlés szerint. Feltekerjük, a tetejét átkenjük olajjal, vagy felvert tojással és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt kisütjük. A tésztából fonott kalácsot is készíthetünk, keverhetünk bele kakaóport is.
A tejet felforraljuk a vaníliával és az 1-2 körömnyi citromhéjjal. Langyosra hűtjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a liszttel, vègül felengedjük az átszűrt tejje...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megsütött, de töltelék nélküli palacsintákat szorosan feltekerem és nagyon vékony csíkokra vágom. 2. Beleszórom egy kivajazott tűzálló tálba. 3. A meggyet kimagozom és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveles tésztát kinyújtjuk úgy, hogy 2 db, 30x40 cm-es tésztalapot kapjunk. Az egyik tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (kicsivel kisebb tepsit használjunk, a tészta a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük +a tojások felvert habját, Zsírozott lisztezett tepsibe tesszük, a meggyes a tetejére öntjük, sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű