menu

Családireceptkönyv.hu

Kelesztés nélküli kalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 4 dkg élesztő, 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 2,5 dl tej, 1,5 dl olaj, só

Elkészítés:


Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a tojást, az élesztős tejet és az olajat egy tálba öntjük, kevés sót adunk hozzá és jól összegyúrjuk a tésztát. Miután meggyúrtuk, lisztezett felületen kinyújtjuk és dióval, mákkal, kakaóval töltjük ízlés szerint. Feltekerjük, a tetejét átkenjük olajjal, vagy felvert tojással és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt kisütjük. A tésztából fonott kalácsot is készíthetünk, keverhetünk bele kakaóport is.

Kelesztés nélküli kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Vaníliakrém alaprecept
Vaníliakrém alaprecept

A tejet felforraljuk a vaníliával és az 1-2 körömnyi citromhéjjal. Langyosra hűtjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a liszttel, vègül felengedjük az átszűrt tejje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Palacsinta - Gesztenyés metélt palacsinta
Palacsinta - Gesztenyés metélt palacsinta

1. A megsütött, de töltelék nélküli palacsintákat szorosan feltekerem és nagyon vékony csíkokra vágom. 2. Beleszórom egy kivajazott tűzálló tálba. 3. A meggyet kimagozom és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almás-pudingos leveles tésztában
Almás-pudingos leveles tésztában

A leveles tésztát kinyújtjuk úgy, hogy 2 db, 30x40 cm-es tésztalapot kapjunk. Az egyik tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (kicsivel kisebb tepsit használjunk, a tészta a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Meggylepény**
Meggylepény**

Összekeverjük +a tojások felvert habját, Zsírozott lisztezett tepsibe tesszük, a meggyes a tetejére öntjük, sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk