- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál barack lekvár
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- 5 dkg kakaópor
- 5 dkg tört étcsoki
- kis tej
A sütőt előmelegítjük 170C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakóporral. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barack lekvárt. A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokit. A tésztát formákba kanalazzuk és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 35x26 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd félretesszük. 2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, az étolajat és a sütőporral elkevert lisztet is. Végezetül a keményre vert tojásh...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverem. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval nagyon !!! kemény habbá verem (amíg fokhagyma szaga nem lesz - mondaná apu :) ) A cukros sár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Öntsd a chia magot, a pelyheket, a xilitet, a kakaóport és a fahéjat egy tálba/csatos üvegbe/befőttesüvegbe (én az utóbbit használom a szállíthatósága miatt). 2. Keverd össze ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű