Kakaós masszához: 30 dkg darált keksz, 25 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 8 dkg ráma, fél dl tej, 1 dl meggylé.
Gesztenyés masszához: 15 dkg darált keksz, 5 dkg porcukor, 25 dkg gesztenyemassza, kevés rum vagy rumaroma, 10 dkg ráma.
Plusz még: 1 üveg meggybefőtt, majd a forgatáshoz kókuszreszelék.
A kakaós masszához a kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral, a rámával, a tejjel valamint a meggylével.
A gesztenyés masszához a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, belereszeljük almareszelőn a fagyott gesztenyemasszát, meglocsoljuk a rummal vagy rumaromával, és összegyúrjuk a vajjal.
Kisebb golyókat formálunk a gesztenyés masszából, a közepébe egy - egy szem meggyet teszünk. A kakaós kekszmasszából annyi darabot csípünk ki, ahány darab gesztenyés golyó van.
Ezt követően nagyobb golyókat formálunk a kakaós masszából nedves kézzel, majd a két tenyerünk közé téve teljesen kilapítjuk.
Középre helyezzük a gesztenyés golyót, utána körbe vonjuk a kakaós masszával, megformázzuk, kókuszreszelékbe megforgatjuk őket, és kész is.
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjékből kemény habot verünk, a sárgájához pedig hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, a vaníliaőrleményt és az eritritet, majd krémesre keverjük...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A fehércsokit a vajjal mikróban vagy vízgőz felett összeolvasztjuk, hozzákeverjük a narancslekvárt és a darált mandulát. Alaposan eldolgozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a lisztet, porcukrot, sütőport átszitáljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, sima állagú tésztává dolgozzuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Lisztes felületen 4 mm va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: Egy keverö edénybe a kókuszzsírt, édesítöt, mézet, vanília kivonatot, fahéjat krémesre keverem. Ezután belekeverem a tojások sárgáját - aztán a felvert tojások fehérjét is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű