Kakaós masszához: 30 dkg darált keksz, 25 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 8 dkg ráma, fél dl tej, 1 dl meggylé.
Gesztenyés masszához: 15 dkg darált keksz, 5 dkg porcukor, 25 dkg gesztenyemassza, kevés rum vagy rumaroma, 10 dkg ráma.
Plusz még: 1 üveg meggybefőtt, majd a forgatáshoz kókuszreszelék.
A kakaós masszához a kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral, a rámával, a tejjel valamint a meggylével.
A gesztenyés masszához a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, belereszeljük almareszelőn a fagyott gesztenyemasszát, meglocsoljuk a rummal vagy rumaromával, és összegyúrjuk a vajjal.
Kisebb golyókat formálunk a gesztenyés masszából, a közepébe egy - egy szem meggyet teszünk. A kakaós kekszmasszából annyi darabot csípünk ki, ahány darab gesztenyés golyó van.
Ezt követően nagyobb golyókat formálunk a kakaós masszából nedves kézzel, majd a két tenyerünk közé téve teljesen kilapítjuk.
Középre helyezzük a gesztenyés golyót, utána körbe vonjuk a kakaós masszával, megformázzuk, kókuszreszelékbe megforgatjuk őket, és kész is.
Elkészítése: A cukrot a vajjal habosra keverjük, ezt követően a vaníliás cukrot, a tojásokat és a rumaromát is belekeverjük. A tejbe keverjük a sütőport és felöntjük vele, jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, Sütőt előmelegíteni 175 fokra 2,Liszt cukor só szódabikarbóna egy tálban összekeverni 3, Vajat megolvasztjuk kicsit kihűtjük, bele a tojás, vaníliakivonat és a tej jól összeke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Tojásfehérjét kemény habbá verjük. 2. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, liszttel, tejföllel, majd óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. 3. A mas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót tálba öntjük, lágy masszát keverünk belőle, ha túl folyós, akkor keverjünk hozzá még egy kis lisztet. A masszát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe önt...
Elkészítési idő: 15+40 perc Nehézség: Könnyű