250 g puha, magozott datolya
fél banán (kb. 50 g)
2 evőkanál natúr kakaópor
50 g kókuszliszt vagy kókuszreszelék
rumaroma ízlés szerint
A mázhoz:
50g 70+ %-os étcsokoládé
egy evőkanál kókuszolaj
A datolyát előző este kimagozzuk, és vízbe áztatjuk.
Másnap beleszórjuk a késes aprítóba a banánnal, a kakaóval, rummal és a kókuszreszelékkel, míg össze nem áll.
Beletesszük egy kisebb piteformába vagy tepsibe, a tetejére pedig rácsurgatjuk a kókuszolajjal felolvasztott csokit.
18 cm-es tortaformához 3x-os mennyiség szükséges az alapból.
Elkészítés A nagyon puha (félig megolvasztott) vajat 2-3 perc alatt habosra verjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojást, majd a vanília aromát, 1 ek meleg vízben feloldott inst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA cukrot elkeverjük a tojással és az 5 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a sütőporral, dióval elegyített lisztet és 5 kanál vízzel elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett tepsiben előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű