20 dkg Yungas őrölt hántolt földimandula liszt
10 dkg Yungas finoman őrölt manióka liszt
5 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé lencse (vagy durvára vágott táblás)
10 dkg egész mandula
fél teáskanál szódabikarbóna
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 evőkanál méz
10 dkg folyékony kókuszolaj
2 tojás
csipet só
A tészta hozzávalóit a csokoládé és az egész mandula kivételével összekeverjük. Hozzáadjuk a kihagyott anyagokat. Két részre osztjuk a masszát. Vizes kézzel 5 centi széles, 2 centi vastag lapokká (hengerekké) formázva, sütőpapíros lemezre téve 150 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve langyosra hűtjük, majd 2 centi széles darabokra vágjuk. Teljesen kihűtjük, majd újabb 20 percre visszarakjuk a 150 fokos sütőbe száradni.
A tejben a porcukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadom a lisztet, vajat és a 2 tojást. Összedolgozom a tésztát, 3 gombócra osztom. Egy órára a hűtőbe teszem pihenni. Kinyújtok...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét deci cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját és a búzadarát. A lisztet tálba borítjuk, ráü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet pici liszttel, joghurttal és a vaniliarúg magjaival felforraltam. A tészta összetevőit kikevertem, elfeleztem. Szilikon piteformában sütöttem. 180 fokon es tűpróbáig, sz...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű