20 dkg Yungas őrölt hántolt földimandula liszt
10 dkg Yungas finoman őrölt manióka liszt
5 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé lencse (vagy durvára vágott táblás)
10 dkg egész mandula
fél teáskanál szódabikarbóna
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 evőkanál méz
10 dkg folyékony kókuszolaj
2 tojás
csipet só
A tészta hozzávalóit a csokoládé és az egész mandula kivételével összekeverjük. Hozzáadjuk a kihagyott anyagokat. Két részre osztjuk a masszát. Vizes kézzel 5 centi széles, 2 centi vastag lapokká (hengerekké) formázva, sütőpapíros lemezre téve 150 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve langyosra hűtjük, majd 2 centi széles darabokra vágjuk. Teljesen kihűtjük, majd újabb 20 percre visszarakjuk a 150 fokos sütőbe száradni.
1. A vajat egy bögrében beteszem a mikróba 1 percre. 2. Közben jól összekeverem a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. 3. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinál...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA datolyákat magozzuk ki, és áztassuk be kb. 1dl vízbe (ne lepje el egészén a víz a datolyákat). Ha nagyon száraz a datolya, előző este áztassuk be forró vízbe. Amikor a datolyák m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét keményre felverjem a csipet sóval, vaniliás cukorral, porcukorral és félreteszem. A tészát összeállítom A vajat elmorzsolom a liszttel és hozzádolgozom a többi al...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük, majd jól elkeverjük a vajjal és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, a fehér csokol...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű