20 dkg Yungas őrölt hántolt földimandula liszt
10 dkg Yungas finoman őrölt manióka liszt
5 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé lencse (vagy durvára vágott táblás)
10 dkg egész mandula
fél teáskanál szódabikarbóna
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 evőkanál méz
10 dkg folyékony kókuszolaj
2 tojás
csipet só
A tészta hozzávalóit a csokoládé és az egész mandula kivételével összekeverjük. Hozzáadjuk a kihagyott anyagokat. Két részre osztjuk a masszát. Vizes kézzel 5 centi széles, 2 centi vastag lapokká (hengerekké) formázva, sütőpapíros lemezre téve 150 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve langyosra hűtjük, majd 2 centi széles darabokra vágjuk. Teljesen kihűtjük, majd újabb 20 percre visszarakjuk a 150 fokos sütőbe száradni.
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat felfőzzük, majd a tűzről levéve 10 dkg vajat keverünk bele.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát összegyúrjuk. Én először nagyjából össze szoktam egyébként villával kavarni, és csak a végén gyúrom, akkor egy perc alatt kész is. A csokit már csak akkor gyúrjuk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ TÉSZTA A tejet langyosítsuk meg és keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot, ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű