30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
reszelt citromhéj
öltelék :
0.5 kg túrót, 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék ) ,
1 vaniliáscukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük.
A közben kisült tésztát ,ha kihűlt vékonyan megkenjük baracklekvárral. És rákenjük a túrótölteléket is.
Tojáshab : 5 tojásfehérje , 30 dkg cukor
20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor gyöngyözzön. ( éppen csak annyi vizzel amennyi a cukrot ellepi, és közben kevergetni nem szabad! )
A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.
A tojáshabot egyenletesen kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani 80 – 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell!
Elkészítés: A cukrot egy lábasban felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet, simára felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, majd a keksszel és a mogyoróval is összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. 2. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almák magházát kiszedjük, húsát villával megszúrkáljuk. Kivajazott tűzálló edénybe tesszük őket, majd mindegyikbe teszünk egy kockacukrot, és megtöltjük a dió, mazsola, lekvár é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy lábasba mérjük, és elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, nehogy odaégjen. Akkor van készen, ha karamelizálódik, és szép aranybarna színt ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz