Családireceptkönyv.hu

Rákóczi túrós


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
reszelt citromhéj

Elkészítés:


öltelék :

0.5 kg túrót, 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék ) ,
1 vaniliáscukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük.
A közben kisült tésztát ,ha kihűlt vékonyan megkenjük baracklekvárral. És rákenjük a túrótölteléket is.

Tojáshab : 5 tojásfehérje , 30 dkg cukor

20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor gyöngyözzön. ( éppen csak annyi vizzel amennyi a cukrot ellepi, és közben kevergetni nem szabad! )
A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.

A tojáshabot egyenletesen kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani 80 – 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell!

Rákóczi túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kekszes-mogyorós nápolyi
Kekszes-mogyorós nápolyi

Elkészítés: A cukrot egy lábasban felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet, simára felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, majd a keksszel és a mogyoróval is összekeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Fantasztikus túrós süti
Túrós - Fantasztikus túrós süti

1. A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. 2. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Sültalma mikróban
Sültalma mikróban

Az almák magházát kiszedjük, húsát villával megszúrkáljuk. Kivajazott tűzálló edénybe tesszük őket, majd mindegyikbe teszünk egy kockacukrot, és megtöltjük a dió, mazsola, lekvár é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
553. Mézes lap
553. Mézes lap

A hozzávalókat egy lábasba mérjük, és elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, nehogy odaégjen. Akkor van készen, ha karamelizálódik, és szép aranybarna színt ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk