30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
12 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
1/2 kg túró
12,5 dkg margarin
4 tojás
4 evőkanál búzadara
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a tölteléket, s beborítjuk a kisebb cipóból készített lappal. Előmelegített sütőben 150-160°C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha megsült, kiborítjuk és a tetejét csokimázzal bevonjuk ha úgy szerete
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egyidejűleg tegyünk bele egy tepsit. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát. Keverjük össze a tojást, az ír...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a lisztet, a sütőport és a vajat is hozzáadjuk, jól kikavarjuk. Az almákat megtisztítjuk és felszeleteljük, vagy lereszeljük, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeijük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű