Tészta:
- 500 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- kis só
- 200 g cukor
- 1 tojás
- 150 g margarin / vaj
- 2 dl tejföl
Töltelék:
- kb. 7 nagy alma reszelve
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj
- mazsola (opcionális)
Összegyúrjuk a tésztát a kissé megolvasztott vajjal.
Lereszeljük az almákat és kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a többi összetevőt és összekeverjük.
A tésztánkat két részre osztjuk. Az egyik darabot kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét. Apróra tört dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
160 °C, alul-fölül sütés, kb. 20 perc
Elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport csomómentesre, majd sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A margarint kb 13 dkg porcukorral habosra keverjük (ízlés szerint lehe...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesVálaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá. Ha dobsz hozzá egy csipet sót, biztos a siker. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szi...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát rumban vagy vízben felfőzzük, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk és az összekevert száraz részhez adjuk. Ezután az egészet belekeverjük az összeállított nedves részhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 150 fokra. (én a gázsütő 3-as fokozatán készítettem.) Vegyünk elő egy sütőbe tehető tepsit, vagy lábast, amibe majd annyi forró vizet kell öntenünk, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű