menu

Családireceptkönyv.hu

Mese almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 500 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- kis só
- 200 g cukor
- 1 tojás
- 150 g margarin / vaj
- 2 dl tejföl

Töltelék:
- kb. 7 nagy alma reszelve
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj
- mazsola (opcionális)

Elkészítés:


Összegyúrjuk a tésztát a kissé megolvasztott vajjal.
Lereszeljük az almákat és kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a többi összetevőt és összekeverjük.
A tésztánkat két részre osztjuk. Az egyik darabot kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét. Apróra tört dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
160 °C, alul-fölül sütés, kb. 20 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Almás gofri
Almás gofri

Az almás gofri tökéletes brunch-fogás, de desszertként is szuperül megállja a helyét. Pláne, ha egy-két gombóc vaníliafagyival is megkoronázzátok! ? Az elkészítéséhez az almát n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós tekercs
Túrós tekercs

Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hófehér (porcelán) gyurma recept
Hófehér (porcelán) gyurma recept

Mivel egy átlagháztartásban talán nincs ennyi szódabikarbóna, és én sem tudtam először, hogy az mennyi lehet, így lemértem: a csésze szódabikarbóna kb. 300 g. A porokat összekeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
HÁZI SZTRACSATELLA SÜTÉS NÉLKÜL!
HÁZI SZTRACSATELLA SÜTÉS NÉLKÜL!

A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzáA tejszínt verjük kemény habbá, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk