menu

Családireceptkönyv.hu

Porhanyos tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg vaj
5 dkg cukor
25 dkg liszt
2 tojás sárgája
2 dl víz
kevés reszelt citromhéj

Elkészítés:


A gyúrótáblán a lisztbe mélyedést vájunk.
A többi hozzávalót beletesszük és gyorsan sima tésztává dolgozzuk.
A tésztát hideg helyen pihentetjük,majd később késhát vastagságúra kinyújtjuk. Tetszés szerinti lapokat szúrjunk ki. A hulladékból ceruza méretű tekercseket készítsünk A kiszúrt lapok szélét tojásfehérjével meg kell kenni majd a közepére rátesszük a tekercseket.
Kissé kivajazott tepsibe, lassú tűznél szép sárga színűre sütjük. Jól záródó ( porcelán,üveg) edényben hosszú ideig eltehetjük.
Fogyasztás előtt tegyünk rá friss gyümölcsöt vagy befőttet (meggy,eper,stb.) tejszínhabbal is díszíthetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


Tóthné Vincze Mária
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Ribizlis kocka
Ribizlis kocka

A búzadarát megfőzzük a tejben, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és 50 gram porcukorral együtt. Hideg vízbe állítva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. A sütőt bekapcsoljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás-mákos palacsinta
Almás-mákos palacsinta

A darált mákot állandó keverés mellett cukros tejjel sűrű péppé főzzük. Reszelt citromhéjjal és reszelt almával ízesítjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a mákos krémmel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Őszibarack
Őszibarack

A tészta hozzávalóit margarint, a porcukrot, az 1 kanál lisztet, a tejet, a vaníliàs cukrot összekeverjük, 40 dkg lisztet, 1 sútőport adunk hozzá, majd 2 órát pihentetjük. Tölte...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anna Gazsi
kossuth kifli
kossuth kifli

A sütőt melegítsd elő. Egy közepes, körülbelül 20x32 centis tepsit kenj ki vékonyan vajjal, és hintsd meg liszttel. A diót vágd durvára. A lisztben keverd el a sütőport, a tojásoka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk