5 tojás
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
25 dkg vaj
1 dl tej
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 dkg kakaó
5 dkg dió
A tojássárgákat a porcukorral, vaníliás cukorral, vajjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a hideg tejet.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a tésztába keverjük, végül beletesszük a sütőporral kevert lisztet is.
A tésztát elfelezzük, felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darált diót.
Korongokat formázunk belőlük, majd méréskelt hőfokon megsütjük.
Lekvárral összeragasztjuk a barna és a fehér korongokat.
Más néven Óév-újév sütemény
Tojáshabot is lehet a tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk a sárgákat 2 evőkanál cukorral és vaniliáscukorral -elektromos habverővel-habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponétés izlés szerint rumot v. amarettot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverem, hozzáadom folyamatosan a tejet és a lisztet. A fehérjét felverem és fakanállal hozzáadom a sárga masszához. Sütés: Zsírozott, liszteze...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű