20 dkg búzaliszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 db tojás
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 tk vanília kivonat
1 tk sütőpor
15 dkg apróra vágott dió vagy mandula
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kihabosítjuk a porcukor felével és egy csipet sóval. A maradék porcukrot egy nagyobb tálban a puha vajhoz adjuk és azt is habosra keverjük. Ehhez adjuk a citromhéjat és a vanília kivonatot, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáit is, majd a robotgéppel még pár percig habosítjuk a tésztát. Végül hozzákeverjük a sütőporos átszitált lisztet, majd óvatosan több részletben a tésztába forgatjuk a tojásfehérje kemény habját is. A sütemény sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk az apróra vágott dióval, majd 180°C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval kis holdakat szúrunk ki, majd porcukorral meghintve tálaljuk,
Tipp: A diót egy kis mézzel is elkeverhetjük, úgy egészen különleges, mázas teteje lesz a kész sütinek.
A piskóta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd egy Ramával kikent, kilisztezett tepsiben (kb. 40x30 cm) simítjuk, és megsütjük. Ha megsült, egy fakanál végével a piskótába ly...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát lereszelem és összekeverem a tojással, a cukorral, a citrom és a narancs levével. Belekeverem a mákot, majd a lisztet és a szódabikarbónát, a tejet adagolom hozzá kevergeté...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk. Töltelék: 1 1/2 kg alma, 7 ek cukor, i vaníliáscukor, fahéj. Én nem szoktam párolni az almát, egyszerűen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrjuk össze, sodorjunk belőle kis rudakat, majd süssük. a megsült vaníliás porcukorba forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű