20 dkg búzaliszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 db tojás
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 tk vanília kivonat
1 tk sütőpor
15 dkg apróra vágott dió vagy mandula
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kihabosítjuk a porcukor felével és egy csipet sóval. A maradék porcukrot egy nagyobb tálban a puha vajhoz adjuk és azt is habosra keverjük. Ehhez adjuk a citromhéjat és a vanília kivonatot, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáit is, majd a robotgéppel még pár percig habosítjuk a tésztát. Végül hozzákeverjük a sütőporos átszitált lisztet, majd óvatosan több részletben a tésztába forgatjuk a tojásfehérje kemény habját is. A sütemény sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk az apróra vágott dióval, majd 180°C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval kis holdakat szúrunk ki, majd porcukorral meghintve tálaljuk,
Tipp: A diót egy kis mézzel is elkeverhetjük, úgy egészen különleges, mázas teteje lesz a kész sütinek.
A tejet, a kávét, a 2 cs. karamell pudingot és a cukrot sűrűre felfőzzük. Mikor még forró, robotgéppel belekeverjük a Rama margarint. Ha kihűlt, ezzel a krémmel összeragasztjuk a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Heat oven to 350 degrees F Prepare a 9x13 in.pan by spraying with non stick spray 2 In a large bowl, whisk all the dry ingredients together. 3 add oil,melted butter, appl...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük. 2. Keverőtálban összemixel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűészta Tepsi mérete: 30 cm x 40 cm, vagy amekkora egy átlagos sütő saját tepsije. Tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral, vagy kikenjük margarinnal, és kiszórjuk liszttel. A te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű