20 dkg búzadara
15 dkg liszt
0,5 l tej
reszelt citromhéj
4 tojás
mazsola
4 ek porcukor
10 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
pici rumaroma
A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. A tálat, amiben kevertük, jól lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük. (Én este keverem be, és másnapig a hűtőben csücsül.)
Sütés előtt a masszához hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a fokozatosan hozzáadott porcukorral, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk a margarinnal, majd beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon (180 fok) elkezdjük sütni. Sütés közben többször kivesszük, és apróbbra tördeljük, megforgatjuk.
Amikor már szépen megpirult, és elmorzsálódott, akkor kivesszük a sütőből, és tálaljuk.
Tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórjuk, és sárgabaracklekvárral jól meglocsoljuk.
A lisztet a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, majd az olajat, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint összeda...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtjuk, félbevágjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rátesszük az egyik tésztalapot, a tésztára a piskótát (domború felével a tészta felé), erre pedig a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverjük, és ha nagyon sűrű, még keverünk bele egy kis tejet, de csak annyit, hogy a tészta könnyen keverhető, de sűrű legyen. A gofrisütőt előmelegítjük, és m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű