a tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
4 dl cukrozott sűrített tej
12 dkg vaj
3 evőkanál méz
A tetejére:
13 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
3 evőkanál tejszín
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük, felforraljuk, ezt követően kis lángon addig főzzük amíg elkezd sűrűsödni. Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát és hűtőbe tesszük, míg a karamell szilárddá válik. Közben a csokoládét megolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, majd bevonjuk vele és újra lehűtjük, ezután már szeletelhetjük.
Az almákat megpucoljuk, kicsumázzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Meglocsoljuk a citromlével. Hozzátesszük a porcukrot/édesítőt, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Ha nem elég éd...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a habhoz adj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütő 170 fokra. Tortaformát bélelj ki sütőpapírral, vagy vajazd körbe és szórd meg liszttel. A mennyei citromtortához a cukrot a vajjal keverd habosra, majd egye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 2 lapot sütünk belőle a tepsi hátoldalán. 180 C-on 12-15 perc alatt. A piskótához a tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Nehéz