menu

Családireceptkönyv.hu

Krémes somlóiasan


Írta:

Elk. idő: 15
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg háztartási keksz / kocka alakú/
1 liter + 4 dl
1 csomag vaníliás pudingpór
2 tojás
3 ek liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 dl kávé
10-15 dkg cukor
Kicsi rum aroma /ízlés szerint/
1 ek kakaópór
Őrölt dió /elhagyható

Elkészítés:


Egy liter tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. A 4dl tejet külön felforraljuk és félre tesszük. A liter tejbe keverjük forrás előtt a 2 tojás sárgájából és 2 ek lisztből kikevert masszát és a pudingport. Cukrozzuk ízlés szerint és félre tesszük hűlni.
A tepsi aljára tesszük a meleg 2dl /2ek cukros tejben / megáztatott kekszeket. Erre tesszük a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a 2 dl /tejbe kevert cukros kávéba/ áztatott kekszeket, amibe tettünk pár csepp rumaromát.
Hűtőben egy napot állni hagyjuk és szeletelhető krémest kapunk. Másnap szeleteljük és tálalásnál leöntjük csoki öntettel és tehetünk rá őrölt diót is.
Csoki öntet
1 ek kakaópórból és 1 ek cukorból kicsi tej vagy kávé hozzáadásával folyékony öntetet készítünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Készíthetjük másmilyen kekszből is esetleg babapiskótából is.
Ez a sütemény a saját kreálmányom és azért készült,mert anyukám nem szereti a háztartási kekszet. Így viszont a kedvence lett.

Krémes somlóiasan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Epres-túrós sütemény
Epres-túrós sütemény

Az epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalóit egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

1,5 dl tejet megmelegítünk. Belekeverünk 1-1 ek cukrot meg lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen 5 percig állni hagyjuk. A maradék lisztet tálba szitáljuk, majd a me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás-mákos palacsinta
Almás-mákos palacsinta

A darált mákot állandó keverés mellett cukros tejjel sűrű péppé főzzük. Reszelt citromhéjjal és reszelt almával ízesítjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a mákos krémmel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Elefántkönnycsepp
Elefántkönnycsepp

Piskótát készitünk...6 tojás fehérjét felverünk,adunk hozzá 6 ek cukrot,majd a sárgákat.Kézzel hozzákeverjük a lisztet és kakaót,valamint a sütőport.Tepsit kibélelünk papirral és b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk