-6 tojás fehérje
-1 bögre(250 ml) vegyes gyümölcs (kompót)
-1 bögre(250 ml) rahát
-1 bögre (250 ml)cukor
-1 bögre(250 ml) liszt
-20 dkg dió
- 1 sütőpor
-2 ostyalaplap
-lekvár az összeragasztáshoz
A diót megpirítom és a lapítón a nyújtófával összetöröm
A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad ezután óvatosan belekavarom a pirított diót,az apróra vágott és lisztben forgatott rahátot ,a gyümölcsöt,a sütőport és a lisztet. Kizsírozott tepsiben 150 fokon 50 percig sütöm.(tűpróba)
A rahát török eredetű, gyümölcszselé-szerű, kockára vágott és porcukorba forgatott édesség.
Ha nincs rahátotok akkor dióból és gyümölcsből annyival többet tegyetek .
Összeállítás:
Ostyalap+lekvár+piskóta+lekvár+ostyalap.
Tetejére glazúr jön de elhanyagolható .
2 két tojást egy 3 literes fazékba ütöm, hozzáadom az 5 dkg kristálycukrot, és jó habosra kikeverem, beleöntöm a lisztet, hozzáadom a sót, elkeverem, majd belemorzsolom az élesztőt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a gyömbért, a fahéjat, a szegfűszeget és a borsot, majd ezt a keveréket vegyítsük a liszttel, a szódabikarbónával a sütőporral és a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott gyümölcsöket megtöröljük, félbevágjuk, kimagozzuk. Közben felforrósítjuk a grillserpenyőt. A gyümölcsök vágott felét belenyomjuk a nádcukorba, ami szépen rátapad. A fo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű