1 bögre búzaliszt (BL55)
1 bögre kristálycukor
1 bögre mák (darált)
1 bögre házi tej / teljes tej
12 g sütőpor
1 db citrom héja
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g vaj (olvasztott)
Keverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport.Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.Belereszeljük citromhéjat.Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is.Csomómentes tésztává keverjük.Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott-kilisztezett 25x35 cm-es tepsibe öntjük.Elsimítjuk a tepsiben. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt piroHa elkészült, kihűlt, éles késsel kisebb kockákra vágjuk.sra sütjük légkeverés nélkül.
A 30 dkg cukrot meg kell karamellizálni, majd amikor felolvadt, akkor szinte cseppenként hozzáadni a 2,5 dl tejet. Aztán félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sz...
Elkészítési idő:A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a ka...
Elkészítési idő:Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és 2 tk édesítőszerrel, állni hagyjuk. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadunk az 1 tk édesítőszert. Ledaráljuk a má...
Elkészítési idő: