1 bögre búzaliszt (BL55)
1 bögre kristálycukor
1 bögre mák (darált)
1 bögre házi tej / teljes tej
12 g sütőpor
1 db citrom héja
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g vaj (olvasztott)
Keverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport.Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.Belereszeljük citromhéjat.Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is.Csomómentes tésztává keverjük.Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott-kilisztezett 25x35 cm-es tepsibe öntjük.Elsimítjuk a tepsiben. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt piroHa elkészült, kihűlt, éles késsel kisebb kockákra vágjuk.sra sütjük légkeverés nélkül.
A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a kávéval elkevert lisztet. 180 fokon 10-15 percig sütjük. A tejszínt, a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kikenjük. A lisztet a sütőporral és az élesztővel elkeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. A kandírozott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A tejet a vaníliarúddal épphogy felforraljuk, majd félretesszük. Miközben a tej melegszik, elkészítjük a karamellt: egy vastag falú lábasba tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű