1 bögre búzaliszt (BL55)
1 bögre kristálycukor
1 bögre mák (darált)
1 bögre házi tej / teljes tej
12 g sütőpor
1 db citrom héja
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g vaj (olvasztott)
Keverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport.Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.Belereszeljük citromhéjat.Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is.Csomómentes tésztává keverjük.Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott-kilisztezett 25x35 cm-es tepsibe öntjük.Elsimítjuk a tepsiben. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt piroHa elkészült, kihűlt, éles késsel kisebb kockákra vágjuk.sra sütjük légkeverés nélkül.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben a tésztát kézzel egyenletesen belenyomkodjuk. Megkenjük baracklekvárral egyenletesen a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpehelylisztet, a búzasikért, a sütőport és az édesítőszert egy tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a 10 dkg kókuszzsírral. Ez után kiöntjük egy szilikon lapra vagy gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit, mint egy piskótát kikeverünk és sütjük. A krémhez a tejet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, kihűtjük, majd hozzáadjuk a kihabosí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőlemezre rakjuk A tojásfehérjét a cukorral te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű