100 g átmosott, kiöblített quinoa
300 g víz (amiben megfőzzük a quinoat)
csipet rózsaszín himalája só (a főzővízbe)
1 tk. fahéj (a főzővízbe)
30 g Szafi Fitt gluténmentes süteményliszt
1 ek. bio citromlé
ízlés szerint savanyú aszalt gyümölcsök (pl. áfonya, meggy)
Fahéjas vízben főzzük meg a quinoat, fedő nélkül 15 perc alatt.
Egy pici főzővíz maradjon rajta, ebbe keverjük a süteménylisztet és a citromlevet, majd fedjük le, és pihentessük 10 percig. (Ízlés szerint adhatunk hozzá savanyú gyümölcsöket).
Pihentetés után formázzunk belőle golyókat (ízlés szerint megforgathatjuk aszalt áfonya pehelybe, vagy karobporba, esetleg kókuszreszelékbe).
1 db quinoa süteménygolyó tápértéke (aszalvány nélkül):
Energia: 38.5 kcal
Fehérje: 1,3 g
Szénhidrát: 6,8 g
Zsír: 0,5 g
A sütőt előmelegítem 180 °C-ra. A tojásokat fehéredésig habosítom a cukrokkal és a sóval, ezután belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét. Hozzámérem a tejfölt és a jogh...
Elkészítési idő:A tejet a sóval és 2 ek cukorral felforraltam, beletettem a jól megmosott rizset, és lassú, tűzön puhára főztem. Elkapcsoltam alatta a tüzet, és beletettem 10 dkg vajat. Jól megka...
Elkészítési idő:A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Diónyi gombócokat formálunk belőle. Kissé meglapítva sütőlemezre rakjuk. 200 fokon, alsó-felső sütéssel 8-10 perc alatt megsütjük. Ezalatt elk...
Elkészítési idő: 45 perc