100 g átmosott, kiöblített quinoa
300 g víz (amiben megfőzzük a quinoat)
csipet rózsaszín himalája só (a főzővízbe)
1 tk. fahéj (a főzővízbe)
30 g Szafi Fitt gluténmentes süteményliszt
1 ek. bio citromlé
ízlés szerint savanyú aszalt gyümölcsök (pl. áfonya, meggy)
Fahéjas vízben főzzük meg a quinoat, fedő nélkül 15 perc alatt.
Egy pici főzővíz maradjon rajta, ebbe keverjük a süteménylisztet és a citromlevet, majd fedjük le, és pihentessük 10 percig. (Ízlés szerint adhatunk hozzá savanyú gyümölcsöket).
Pihentetés után formázzunk belőle golyókat (ízlés szerint megforgathatjuk aszalt áfonya pehelybe, vagy karobporba, esetleg kókuszreszelékbe).
1 db quinoa süteménygolyó tápértéke (aszalvány nélkül):
Energia: 38.5 kcal
Fehérje: 1,3 g
Szénhidrát: 6,8 g
Zsír: 0,5 g
A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy nagyobb, kb 25 x 40 cm - es tepsi aljára sütőpapírt fektetünk. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már félig felver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Belemorzsoljuk a vajat és hozzáadjuk a többi alkotórészt. Összegyúrjuk és a tésztagombócot legalább 3 órát pihentetjük. Liszte...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűAz összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben órát, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz anyagokból szükséges mennyiségű tejjel linzertésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk. két- két lap közé baracklekvárt kenünk és így kettesével kisütjük. Töltelék: A porcukrot a vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes