Családireceptkönyv.hu

Kakaós túrós sütemény (reszelt linzer)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához 60 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
1,5 cs margarin (37,5 dkg)
4 evőkanál kakaó
25 dkg cukor
2 tojássárgája (fehérje a túrókrémhez)

töltelékhez 1 kg túró
2 cs vaníliás cukor
4 tojás
1 citrom reszelt héja
25 dkg porcukor

Elkészítés:


A tésztának valókat jól összegyúrom, majd 6 zsemlét formálok belőle, hűtőbe teszem fél órára pihentetni.
Közben elkészítem a tölteléket. A túrót szitán áttöröm, belekeverem a cukrot, vaníliás cukrot, 4 tojássárgáját, reszelt citromhéjat és jól összedolgozom. A 6 tojásfehérjét habbá verem és szép óvatosan a túrókrémhez keverem.
A tésztát előveszem a hűtőből, 3-at almareszelőn egy kizsírozott gáztepsibe reszelem, erre rákenem a tölteléket, majd a tetejére a maradék 3 rész tésztát ráreszelem. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm, addig amíg a tepsi szélénél a túró kissé megpirul.

Kakaós túrós sütemény (reszelt linzer)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Méteres kalács
Méteres kalács

Mindkét színű tésztát külön-külön őzgerincsütőbe megsütni, a gerinceknél szépen felszeletelni. Váltogatva a színeket krémmel megkeve egymás mellé kell rakni, a csokoládémáz a tete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tiramisu golyók
Tiramisu golyók

A babapiskótát vagy piskótatallért finomra őröljük. Hozzákeverjük a kávét, a mascarponét és a porcukrot, majd ízlés szerint alkohollal vagy aromával ízesítjük. Sűrű masszát kell ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fenséges krémes
Fenséges krémes

Készítsük el a krémet: tegyük egy edénybe a krémhez felsorolt hozzávalókat a vaj kivételével, keverjük simára, majd főzzük meg a krémet lassú tűzön, folytonos kavargatás mellett. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...

Elkészítési idő: 2,5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk