a tésztához 60 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
1,5 cs margarin (37,5 dkg)
4 evőkanál kakaó
25 dkg cukor
2 tojássárgája (fehérje a túrókrémhez)
töltelékhez 1 kg túró
2 cs vaníliás cukor
4 tojás
1 citrom reszelt héja
25 dkg porcukor
A tésztának valókat jól összegyúrom, majd 6 zsemlét formálok belőle, hűtőbe teszem fél órára pihentetni.
Közben elkészítem a tölteléket. A túrót szitán áttöröm, belekeverem a cukrot, vaníliás cukrot, 4 tojássárgáját, reszelt citromhéjat és jól összedolgozom. A 6 tojásfehérjét habbá verem és szép óvatosan a túrókrémhez keverem.
A tésztát előveszem a hűtőből, 3-at almareszelőn egy kizsírozott gáztepsibe reszelem, erre rákenem a tölteléket, majd a tetejére a maradék 3 rész tésztát ráreszelem. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm, addig amíg a tepsi szélénél a túró kissé megpirul.
Mindkét színű tésztát külön-külön őzgerincsütőbe megsütni, a gerinceknél szépen felszeletelni. Váltogatva a színeket krémmel megkeve egymás mellé kell rakni, a csokoládémáz a tete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát vagy piskótatallért finomra őröljük. Hozzákeverjük a kávét, a mascarponét és a porcukrot, majd ízlés szerint alkohollal vagy aromával ízesítjük. Sűrű masszát kell ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a krémet: tegyük egy edénybe a krémhez felsorolt hozzávalókat a vaj kivételével, keverjük simára, majd főzzük meg a krémet lassú tűzön, folytonos kavargatás mellett. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: 2,5 Nehézség: Közepes