Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg liszt
5 dkg vaj
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
2 db tojássárga
1 teáskanál cukor
1 csipet só
Lényeges, hogy szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozz. A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül 10 percig, amíg felfut. Akkor jó, ha megemelkedik, a teteje pedig habos lesz. A lisztet szitáld át, hogy levegős legyen a tészta, és keverd össze a sóval. Add hozzá a megkelt élesztőt, majd a tojást és az olvasztott vajat. Ha édes tésztát készítesz, akkor cukrot, vaníliát is tehetsz hozzá. Ha buktát sütsz, akkor a tésztát dolgozd közepesen lágyra. Amennyiben kalácsot sütnél, legyen keményebb.
Ezután géppel vagy kézzel dagaszd meg a tésztát. Akkor jó, ha csomómentes, elválik az edény falától, és szép hólyagos. Tedd át egy tálba, majd langyos helyen keleszd körülbelül egy óra alatt a duplájára. A megkelt tésztát borítsd lisztezett felületre, majd nyújtsd ki, töltsd meg, és formázd tetszés szerint. Sütés előtt még pihentesd 15-20 percig. Kend le felvert tojással, hogy szép fényes legyen. Mindig előmelegített sütőben süsd, közepes hőfokon, 25-30 percig
A palacsintához a tojásokat enyhén felverjük. Hozzáadjuk a zöldbanán liszte. Csomómentesre keverjük. A többi anyagot szintén hozzákeverjük. Kókuszolajjal kikent, felforrósított pal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. (A tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, annyi tejfölt teszek hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Legalább egy órát letakarva pihentetem, addig elkészítem a tölteléket. A tojásfe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű