30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojas
1 csipet so
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
pici rum
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük.
Nem lesz zsíros, gyorsan elkészül. Miközben az olajat melegítjük, kiszaggathatjuk a fánkokat.
1. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, a csipet sóval és a lereszelt citromhéjjal, robotgéppel (habverő résszel) krémesre keverjük. 2. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a mandulát, a cukrot, a sót és a fahéjat, majd nagylyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat. Összemorzsolom, hozzáadom a rummal kis...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tojásokat egyesével kettéválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a sót és a cukor felét. Kézi robotgéppel először alacsony fokozaton verjük, majd, ha már fehér és habos verjük erősebben a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, az olajat, egy csipet sót, az ecetet és a 2 dl langyos vizet kézzel lágy tésztagolyóvá gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű