30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojas
1 csipet so
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
pici rum
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük.
Nem lesz zsíros, gyorsan elkészül. Miközben az olajat melegítjük, kiszaggathatjuk a fánkokat.
1. Melegítsd a sütőt 160 fokra. 2. Egy tálban olvaszd meg a csokoládét és a vajat forró víz felett – de a mikrót is használhatod. Hagyd hűlni. 3. Egy másik tálban keverd össze a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Először a száraz összetevőket egy nagyobb tálban összekeverjük, én a lisztet átszitáltam. Szépen fokozatosan hozzáadjuk a növényi tejet és csomómen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk. A tejet, a vajat, a cukrot és a kakaót egy edénybe tesszük, sűrű szirupot főzünk belőle. A kekszhez adjuk, a darált mogyoróval, vagy dióval együtt. A masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaóvajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a mézet, jól összekeverjük. Dúsíthatjuk magokkal, gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű