Családireceptkönyv.hu

Kakaóscsiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg vaj
8 dkg finomliszt

50 dkg finomliszt
1 dl hideg víz
1,5 dl hideg tej
1 tojás
50 g cukor
25 g élesztő
1 tk. só

kakaópor
porcukor

Elkészítés:


A vajat és a lisztet késes robotgéppel (vagy kézzel) eldolgozom, kb. 2 cm vastag téglalapra igazítom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem.
A többi hozzávalóból bedagasztom a tésztát. Ügyelek rá, hogy végig hűvös maradjon.
Mikor kész, kicsit nagyobb téglalapra igazítom, mint a vaj, azt a közepére helyezem, és becsomagolom a tésztával. Rövidebb oldalával helyezem magam elé, majd a nyújtófával ütögetve elkezdem nyújtani. Mikor ujjnyi vastag, következik a szimpla hajtogatás. A tészta felső harmadát lehajtom a középső harmadra, majd az alsó harmadot felhajtom a dupla réteg tésztára. Elfordítom 90 fokkal megint kinyújtom ujjnyi vastagra és jön a dupla hajtogatás. A tészta most a szélesebb oldalával van előttem, mindkét oldalról a közepéig visszahajtom, majd közepén még félbehajtom. Folpackba csomagolom és hűtőben pihentetem egy órán át. A nyújtást és a hajtogatásokat még kétszer megismétlem.



Végül a tésztát ujjnyi vastagra nyújtom, megkenem olvasztott vajjal, majd egy szitán keresztül meghintem porcukorral és kakaóporral. A mennyisége ízlés szerint lehet, én annyit szórok rá, hogy a tészta ne látszódjék alatta.
Feltekerem mint a beiglit, ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle (recés élű késsel), majd sütőpapírral bélelt tapsire fektetem őket.
200 fokos sütőben sütöm kb. 5 percig, majd 170-180 fokon további 20 percig. A végefelé érdemes figyelni, nehogy kiszáradjanak. Rácsra teszem hülni őket, majd tálalás előtt porcukrot szórok rájuk.
A felszeletelt tésztát egy éjszakára hűtőbe is lehet tenni és másnap reggel sütni. Friss kakaóscsiga reggelire, biztos siker a gyerekeknél.

Kakaóscsiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikoletta
Mézes zabpehelytallér
Mézes zabpehelytallér

Összegyúrjuk, majd egy rudat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe egy kis időre. A rudakat kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre felvágjuk. Sütőpapíron 170'C-on kb 10 percet sütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-meggyes-vaníliás sütemény.
Mézes-meggyes-vaníliás sütemény.

A cukrot,puha margarint,mézet,a tojásokat habosra keverjük,majd apránként hozzá adjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Adélka néni túrós sütije
Adélka néni túrós sütije

1. A tésztát piskóta módra kell kikeverni, majd sütőben megsütni. 2. Ha megsült, félbe kell vágni, és a kikevert krémmel megtölteni. 3. Porcukorral a tetejét megszórni, hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergő
Kókuszos
Kókuszos

Két lapnak nyújtjuk. Az elsőre lekvárt teszünk, majd a krémet, rá a másik lapot, tetejére máz. Máz: 4 tojássárgáját 20 dkg porcukorral kikeverjük. Amíg meleg tésztára ráönteni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk