40 g aszalt sárgabarack
50 g aprószemű zabpehely
10 g kókuszreszelék (plusz kb. ugyanennyi a forgatáshoz)
édesítő ízlés szerint (kb 10 g)
kb. 2 ek tejszín, tej
A hozzávalókat aprítógépben összekeverjük, vízes kézzel golyókat formázunk, kókuszreszelékbe forgatjuk. Ízlés szerint mehet bele vanília/narancs aroma.
A langyos tejfölös tejben felfuttatjuk az élesztőt (picit habos lesz a teteje). Ebben elkeverjük a többi hozzávalót és a legvégén a liszttel összedolgozzuk. Nem kelesztjük, hanem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sót, a sütőport és a darált diót szárazon összekeverem. A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vanília aromával, majd egyenként alaposan belekeverem a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) pici sót pergetünk rá A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit. A tészta hozzávalóit keverjük jól ki. A mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű