menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos-fehércsokis réteges süti.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


240 g vaníliás nápolyi (alaposan összetördelve)
60 g apróra vágott dió
30 g kristálycukor
60 g olvasztott vaj vagy margarin
60 g fehércsoki (apró darabokra tördelve)
60 g lágy krémsajt
60 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dl habtejszín
2 csomag vanília puding

2 citrom reszelt héja
9 dl tej
60 g fehércsoki (reszelve)

Elkészítés:


180 fokra melegítjük elő a sütőt és sütőpapírral kibélelünk egy 23 cm x 30 cm-es tepsit. Megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a nápolyi morzsával, dióval, cukorral és csoki darabkákkal. Kb. 30 g dió törmeléket hagyjuk a végén a díszítéshez. A tésztánkat nyomkodjuk a bele tepsinkbe. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Teljesen kihűtjük.
Felverjük a habtejszín fejét, majd összemixeljük a porcukorral, a krémsajttal és a vaníliával. Eloszlatjuk a tésztánkon.
Egy kis tejjel kikeverjük a pudingport majd az összes tejben elvegyítve felforraljuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat is. Picit kihűtjük, és a krémsajtos rétegre öntjük.
A maradék habtejszínt is felverjük és elterítjük a sütinken. Megszórjuk reszelt fehércsokival és apróra vágott dióval. Tálalás és felszeletelés előtt legalább 4 órán keresztül hűtőben tároljuk.

Citromos-fehércsokis réteges süti.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Jég pite
Jég pite

Tészta: Az alapanyagokat összegyúrjuk. Három lapot sütünk belőle. Töltelék: A tejben megfőzzük a lisztet, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A két masszá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Csoda szelet
Csoda szelet

A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán egyenletesen eloszlatjuk. A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot a mascarponét és a zsela...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Talkedli
Talkedli

A lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt ½ dl langyos, enyhén cukrozott tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Papagáj szelet kicsit másképp
Papagáj szelet kicsit másképp

A cukrot, a tojássárgát és a Ramát jól kikeverni. Beledolgozni a liszttel elkevert sütőport, a tejfölt és a felvert habot. -A masszát 3 részre osztani. - Az elsőbe vanília pud...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk