240 g vaníliás nápolyi (alaposan összetördelve)
60 g apróra vágott dió
30 g kristálycukor
60 g olvasztott vaj vagy margarin
60 g fehércsoki (apró darabokra tördelve)
60 g lágy krémsajt
60 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dl habtejszín
2 csomag vanília puding
2 citrom reszelt héja
9 dl tej
60 g fehércsoki (reszelve)
180 fokra melegítjük elő a sütőt és sütőpapírral kibélelünk egy 23 cm x 30 cm-es tepsit. Megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a nápolyi morzsával, dióval, cukorral és csoki darabkákkal. Kb. 30 g dió törmeléket hagyjuk a végén a díszítéshez. A tésztánkat nyomkodjuk a bele tepsinkbe. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Teljesen kihűtjük.
Felverjük a habtejszín fejét, majd összemixeljük a porcukorral, a krémsajttal és a vaníliával. Eloszlatjuk a tésztánkon.
Egy kis tejjel kikeverjük a pudingport majd az összes tejben elvegyítve felforraljuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat is. Picit kihűtjük, és a krémsajtos rétegre öntjük.
A maradék habtejszínt is felverjük és elterítjük a sütinken. Megszórjuk reszelt fehércsokival és apróra vágott dióval. Tálalás és felszeletelés előtt legalább 4 órán keresztül hűtőben tároljuk.
Tészta: Az alapanyagokat összegyúrjuk. Három lapot sütünk belőle. Töltelék: A tejben megfőzzük a lisztet, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A két masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán egyenletesen eloszlatjuk. A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot a mascarponét és a zsela...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt ½ dl langyos, enyhén cukrozott tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a tojássárgát és a Ramát jól kikeverni. Beledolgozni a liszttel elkevert sütőport, a tejfölt és a felvert habot. -A masszát 3 részre osztani. - Az elsőbe vanília pud...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Nehéz