60 dkg liszt,
25 dkg margarin/15 dkg zsír,
1 tojás,
1 élesztő,
kb. 2 dl tej,
pici só,
kis marék kristálycukor.
A lekenéshez 1 tojás
Töltelék:
50 dkg meggy
ízlés szerint kristálycukor
fél cs. vaníliás cukor
őrölt fahéj
A tejbe tenni pici sót, pici cukrot, elkavarni, belemorzsolni az élesztőt.
A lisztet tálba szitálni, ebbe tenni szintén pici sót, a kis marék kristálycukrot és a margarinnal/zsírral jól elmorzsolni. Közepébe mélyedést készíteni, beleütni a tojást, ráönteni a felfutott élesztőt, összegyúrni. Közepes lágy tésztát kell kapnunk, ha kemény, pici tejet még hozzáadni. Két gombócot formálni, lisztezett felületre tenni, konyharuhával letakarni. Kb. 30 percig keleszteni.
Ha megkelt, kinyújtani, tepsibe tenni, darált dióval vagy grízzel megszórni (ez felveszi a gyümölcs nedvességét), rászórni a meggyet, újra darált dió vagy gríz, rátenni a másik kinyújtott tésztát. Villával megszurkálni, majd tojásos tejjel lekenni. 150 C előmelegített sütőbe tenni. Tűpróbáig sütni.
A meggyet cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal összekeverni (esetleg pici rumaroma is mehet bele).
Ugyanezt a tésztát lehet cseresznyével, meggyel, túróval is tölteni
Keverjük ki a kókuszgolyó masszáját, majd nyomkodjuk egy hosszúkás jénai tál aljába. A krémhez főzzük meg a tejben a vanília pudingporokat a cukorral, majd még forrón öntsük a keks...
Elkészítési idő:A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (A lisztben elmorzsoltam a margarint majd hozzá adtam a sütőport , cukrot és a 2 tojássárgáját és összegyúrtam annyi tejjel, hogy jól formáz...
Elkészítési idő:Ha megvan a bögréd, szépen mérj ki mindent egy alkalmas tálba, amiben jól elférsz majd, hogy összedolgozd őket. Ha minden belekerült, keverd homogén masszává az egészet, majd végy...
Elkészítési idő: 25 perc