Hozzávalók az alaphoz: 7 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg dió, 2 kanál liszt, 2 kanál morzsa. Diókrém: 20 dkg cukor, 1 dl tej, 10 dkg dió, 1 kanál liszt, vanília vagy citromhéj, 15 dkg vaj, 1-2 kanál rum.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habüstbe, vagy mély porcelántálba tesszük, a sárgákat egy csészébe. A habot jól elkeverjük, és utána adjuk hozzá kanalanként a cukrot, amellyel még továbbverjük, amíg fényes lesz és jó kemény. Most hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, amivel szintén még verjük kb. 4-5 percig. Végül lassan adagolva, hozzászitáljuk a lisztet, a morzsát és az apróra vágott diót, de ezzel már nem verjük, hanem csak könnyedén, fakanállal elkeverjük. A tortasütőbe öntjük, tetejét simára igazítjuk.
Egyenletes, középhőmérsékletű tűznél sütjük kb. 30 percig, tűpróbáig. Ha kihűlt, három részre el kell vágni. A cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amiben egy kanál lisztet elkeverünk, pár percig főzzük, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük, és félig kihűtjük. Hozzáadjuk a vajat, amivel jó habosra kavarjuk. Egy-két kanál rummal ízesíthetjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótánkat, és a külsejét is bevonjuk. Diógerezdekkel díszíthetjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk és puszedli formákat készítünk. 175 fokon sütjük...lehet látni és érezni is amikor elkészült ❤️
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥TÉSZTA: Melegítsd fel a tejet egy kis edényben majdnem forrásig. Adj hozzá 1 ek cukrot és az élesztőt, kavard meg és hagyd 5 percig, amíg az élesztő felfut. Add hozzá a tojást é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejbe beletesszük a fél margarint; a pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el. Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat villával összetörjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a kekszet, a vaníliaaromát és a kókuszt. (A banánok tényleg jól összefogják a masszát, és nem kell hozzá plusz folyad...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: Könnyű