Tésztához
2 tojás
1 ek kakópor
5 dkg zsír
5 ek méz
35 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
ízlés szerint cukor
egy pici tej, hogy jól nyújtható legyen a tészta
Krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor
2 ek liszt
5 ek méz
5 dl tej
2 dl tejföl
25 dkg margarin
A tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (közepes méretű) tepsi hátán megsütjük.
A krémhez a pudingport, lisztet, mézet megfőzzük a tejben, és még melegen belekeverjük a tejfölt. A margarint habosra keverjük, a kihűlt pépet hozzáadjuk, jól eldolgozzuk, majd megtöltjük a lapokat. A tetejére csokimázat teszünk.
Végy egy hőálló bögrét, kanalazd be a száraz elemeket. Keverd össze. Üsd rá a tojást. Add hozzá a nedves elemeket. Alaposan keverd össze. A bögre szélét töröld le szalvétával. Tedd...
Elkészítési idő: 5 percA vajat és a mézet együtt felolvasztjuk (de nem forraljuk) hagyjuk kihűlni (langyosra) belekeverjük a tojásokat (2 egész és 4 sárgája) a porcukrot, a szódabikarbónát és a lisztet (...
Elkészítési idő: 1-1 1/2 óraEgy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvas...
Elkészítési idő: