kb. 20x25 cm-es tepsihez
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg natúr joghurt (nálam a második sütésnél 150 g kefir + 100 g tejföllel készült, és így is finom lett)
- 2 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg olvasztott vaj
- barack ízlés szerint
1. A lisztet egy tálban összekeverjük a búzadarával és a sütőporral.
2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a joghurttal és a már kihűlt olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, ezután 30-40 percig állni hagyjuk, hogy a búzadara egy kicsit átpuhuljon.
3. Addig a sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, pici porcukorral megszórjuk. (Ha őszibarackkal készítjük, akkor megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és a fél barackokat megszórjuk pici porcukros búzadarával, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát sütés közben.)
4. A tésztát vajazott/lisztezett tepsibe öntjük, a fél barackokat a héjával lefelé rárakjuk a tésztára, majd előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, ezért inkább végezzünk tűpróbát!)
5. Négyzet alakúra szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, rizslisztes szilikonlapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, szaggatunk, villával megpöttyözzük és sütőpapíron 10 percet sütjük. (ezt feleztem el, és tettem az eg...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához beletesszük a lisztet és a cukrot egy késes betétű robotgépbe. Miután kb. ½ perc alatt összekevertük őket a géppel, hozzákockázzuk a vajat, aztán újra megnyomjuk a gomb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű