50 dkg liszt,
1/2 cs sütőpor,
20 dkg porcukor,
1 cs vaníliás cukor,
2 egész tojás,
20 dkg vaj,
1 evőkanál kakaó a barna tésztához.
Összedolgozzuk a hozzávalókat, 2 részre osztjuk a tésztát. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaót. Két egyforma lapot nyújtunk, egymásra fektetjük és felcsavarjuk.
1-2 órát hűtőben pihentetjük a szeletelés előtt. Közepes lángon sütjük.
Alja omlos teszta 60 dkg liszttel. Vekonyan kinyujtjuk, amekkora a tepsi (gazsuto nagy tepsire valo). 3 tetezett evokanal morzsaval, amibe 1 evokanal porcukrot teszunk, megszorjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük. 2. A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. 3. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leves...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű4 tojás sárgáját, 20 dkg porcukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütőporral, és 12 dkg lágy zsírral jól kikeverünk. Annyi tejet adunk hozzá hogy jól önthető nem túl lágy tésztát kapjunk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű