menu

Családireceptkönyv.hu

Japán sajttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás
12 dkg fehér csokoládé
12 dkg natúr krémsajt

Elkészítés:


A csokoládét felolvasztjuk, picit hagyjuk hűlni és belekeverjük a krémsajtot, majd a tojások sárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a csokis masszával összedolgozzuk. 15 cm átmérőjű sütőformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. A formát egy nagyobb lábasba tesszük, amibe vizet öntünk és 170 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Reszelt csokoládéval, krémekkel ízesítve tálaljuk. Keserű csokoládéból is elkészíthetjük, ha barna süteményre vágyunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rózsa szelet
Rózsa szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk. Az egyik cipóba a kakaóport beledolgozzuk. Kinyújtjuk egyenként a tésztákat. Egy tepsit sütő zsírpapírral kibélelünk. Egy l...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Ropogós-olvadós csokis keksz
Ropogós-olvadós csokis keksz

A csokit megolvasztjuk a vajjal. Ezt lehet vízgőz felett, én mostanában mikróban szoktam, kb 20 másodpercenként kiveszem és megkeverem, vigyázni kell vele, mert megéghet, ha nem fi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kekszes krémes
Kekszes krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes almástekercs
Meggyes almástekercs

Az almát meghámozzuk és felvágjuk, vagy lereszeljük, egy tálba tesszük a lecsöpögtetett meggyel együtt, ráöntjük a citromlét és hagyjuk egy fél órát állni. Levet ereszt, ekkor le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk