menu

Családireceptkönyv.hu

sajttorta fincsi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a csokoládés-sajtkrémhez:

50 dkg mascarpone
20 dkg fehér csokoládé (Milka)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja, és leve
2 dl Hulala (v. habtejszín)



A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd hagyjuk visszahűlni.

A Hulalát (v. habtejszín) verjük fel kemény habbá.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és citromlével.

Ezután csorgassuk hozzá a felolvasztott, de már lehűlt csokoládét, majd szintén keverjük alaposan össze.

Ezután apránként, kézi habverővel keverjük hozzá a tejszínhabot is.

Vegyük elő a hűtőből a kekszes alapot, majd óvatosan húzzuk le róla sütőpapírt. Ezután béleljük ki a tortaforma alját, és az oldalát is sütőpapírral, majd helyezzük vissza a kekszes alapot.

Ezután az elkészült krémet kanalazzuk bele a formába, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét. Végül tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Keletlen pite
Keletlen pite

Egy közepes tepsit vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kik...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

A kekszet, a porcukrot, a kakaót, a vajat és a rumaromát tálba mérjük, majd apránként adagolva annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy összeálljon a massza. Diónyi golyókat formázunk belő...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos kevert sütemény
Kókuszos kevert sütemény

A tejfölt a tojással, a cukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kókuszt és a sütőporral elkevert lisztet. 25 x 30 cm-es tepsiben 200 fokon kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sodrott rétes
Sodrott rétes

Elkészítése A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk