4 egész tojás
1/2 mokkáskanál só
2 evőkanál cukor
1 bögre liszt, ugyanannyi tej+ még egy
Minden összetevőt jól alaposan összekeverünk, tepsibe öntünk, amit előtte kizsíroztunk.
Tetejét olvasztott zsírral meglocsoljuk.
Megsütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Forró zsír, forró sütő.
Előkészítünk egy mutatós kerek, közepes nagyságú formát, amiben készítjük a süteményt. Első lépésként a piskótát egyenként belemártjuk rumos tejbe, és kirakjuk vele az forma alj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gőz felett összemelegíteni. Majd összegyúrni a lisztes keverékkel. A tésztát három felé osztani, gombócokká formálni és hűtőben pihentetni kb. félóráig. Mindhárom g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, kristálycukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit és bedagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt 3, vagy 4 ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát lereszelem. A cukrot, vaníliás cukor, olajat habosra keverem, beleütöm egyesével a tojásokat, fűszereket és ismét habosra keverem. Sütőporral és szódabikarbónával elk...
Elkészítési idő: kb. 30 perc Nehézség: Könnyű